Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Curs monogràfic d’escalada en gel

Dies: del 27/02/2016 al 28/02/2016

Població: diverses poblacions

Objectiu del curs:
Dotar a l’alumne d’uns coneixements tècnics que li permetin realitzar amb seguretat la progressió per terreny alpí que presenti ressalts de terreny variat amb presència de gel o cascades de gel.

Director del curs:
Joan Solé Rovirosa, Tècnic Superior d’Alta Muntanya - Guia UIAGM, membre de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM

Normativa del curs:

  • Inscripcions fins el dijous 25 de febrer de 2016.
  • Caldrà tenir la llicència esportiva de la FEEC de l’any 2016, modalitat C o superior.
  • Edat mínima 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de comptar amb permís patern i fotocopia del DNI del tutor/a.
  • Requisits: Persones que hagin fet el curs d’alpinisme nivell 1 o superior, o amb un nivell d’experiència equivalent.

Preus:

  • Amb llicència "C" o "D": 65 €
  • Soci "agrupa" sense llicència: 75 €
  • Retorn del 20% Programa "Dona i Esport": 13 €

Programa:

Dissabte 27/2/2016:

  • Presentació del curs (lloc a concretar).
  • Sessió teòrica i Tallers pràctics.
  • Material i equipament.
  • Organització.
  • Tècnica de progressió en gel / mixte.
  • Col·locació d’ancoratges de protecció i progressió.
  • Reunions (de cargols i Avalakovs).
  • Progressió en cordada.
  • Ràpel.
  • Teoria amb suport digital:
    - Preparació i logística de la sortida.
    - Emplaçaments i punts d’ancoratge.
    - Tècnica i tàctica de la progressió en piolets i grampons.
    - Diferents estructures de gel.
    - Seguretat en el medi hivernal.
    - Què fer en cas d’accident.

Diumenge 28/2/2016:

  • Sortida pràctica (zona a concretar).
  • Tallers on treballarem.
  • Repàs de les diferents tècniques.
  • Gestualitat i posicionament òptim de l’escalador.
  • Efectivitat del cop de piolet.
  • Progressió de primer de cordada.

Organitza: Agrupació Excursionista Amposta

Més informació: aeamposta53@gmail.com

Tipus activitat: curs

Curs monogràfic d’escalada en gel

comparteix-ho