Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La XVII Diada del Llagostí reparteix 1.200 tapes del producte estrella de la Ràpita

Una desena de restaurants presenten els menús que s’oferiran durant les Jornades Gastronòmiques del Llagostí

Etiquetes   productes km0, llagosti, jornades gastronomiques, sant carles de la rapita, montsia, delta ebre, terres ebre

Publicat el18/11/2019

La XVII Diada del Llagostí reparteix 1.200 tapes del producte estrella de la Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La XVII Diada del Llagostí de la Ràpita va repartir més de 1.200 degustacions d’aquest emblemàtic crustaci de la mar de l’Ebre. Els visitants que aquest dissabte al migdia van omplir el Pavelló Firal, van poder tastar diferents tècniques de cuinar el llagostí amb les tapes que van oferir una desena d’establiments de la població, així com la mateixa Confraria de Pescadors. La Diada del Llagostí serveix també com a tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que s’allargaran fins al 8 de desembre.

El convidat per inaugurar la diada va ser el vicepresident de la Diputació de Tarragona i alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. El va acompanyar l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; la presidenta del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre, Imma Bòria; el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan Balaguer; i en representació de l’Estació Nàutica de La Ràpita, el xef Joan Pons. Tomàs va remarcar que la Diputació sempre ha estat "al costat dels municipis amb la promoció turística", però que l’actual govern provincial treballarà amb més "sensibilitat per la singularitat territorial del turisme, com és el cas de la gastronomia del llagostí". L’alcalde de la Ràpita va explicar que l’objectiu de la diada és "posar en valor un producte tan identitari per la Ràpita com el llagostí". I és que per Caparrós, "si la Ràpita és referent de la cuina del sud de Catalunya, és també per la fama del nostre bon producte".



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó


Al preu de cinc euros, els visitants van poder gaudir d’una beguda i d’una tapa. Les receptes anaven des dels típics llagostins a l’estil mariner, a tapes com llagostins saltats amb alls porros i xampinyons, llagostins caramel·litzats amb cava, canelons farcits de llagostins o creacions més originals com poke de llagostins, papada de porc a la brasa, salsa teriyaki, wakame, verdures i sèsam.

Amb aquestes tapes, els restauradors també van voler donar una mostra del que es pot trobar als menús que han dissenyat per les XVII Jornades Gastronòmiques del Llagostí que van començar aquest cap de setmana i acabaran el 8 de desembre. Deu restaurants de la Ràpita ofereixen menús amb preus que oscil·len entre els 35 i els 45 euros i que mostren un amplíssim ventall de formes de menjar el llagostí. L’oferta gastronòmica es combina amb una oferta d’allotjament i activitats que s’ofereixen gràcies a la col·laboració de l’Estació Nàutica i l’Oficina de Turisme de la Ràpita.


Les Jornades es presenten a Barcelona

Aquest dilluns, la gastronomia de La Ràpita ha estat protagonista al Fòrum Gastronòmic Barcelona. El Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre ha presentat les Jornades Gastronòmiques del Llagostí a l’espai Àgora.


La XVII Diada del Llagostí reparteix 1.200 tapes del producte estrella de la Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...



Per: Redacció

Fotos: Cedides

comparteix-ho