CAT | ES
La Terra Alta ha estat durant cinc dies i per primer cop a Catalunya, la capital mundial de les garnatxes
Etiquetes gastronomia, enologia, terra alta
Publicat el16/4/2018
Els actes oficials van començar el dimecres amb una recepció institucional al Parlament de Catalunya. El president del Parlament, Roger Torrent, va rebre a la Comissió Organitzadora del concurs per donar-los la benvinguda a Barcelona com a capital del país vitivinícola que és Catalunya. Al vespre, els membres del jurat del concurs, així com a representants de les diferents denominacions d'origen catalanes, institucions i agents del món del vi van celebrar l'arribada d'aquest esdeveniment amb un sopar maridat amb els vins de totes les denominacions d'origen catalanes, així com amb els vins dolços del Consell Regulador dels Vins del Rosselló, organitzador oficial del concurs.
El dijous, els tastadors del concurs i la resta de professionals que conformaven la comitiva van començar el seu viatge cap al cor de la garnatxa blanca de la Terra Alta. Un recorregut que els va portar des de Barcelona fins a la Terra Alta, passant pels diversos territoris vitivinícoles catalans i en el que es van unir història, paisatge i tradició amb una sèrie d'experiències, contribuint així a construir una imatge sòlida de les virtuts de les garnatxes catalanes.
El divendres hi havia programat un tast de qualificació al Celler Cooperatiu de Gandesa i una jornada tècnica amb cinc ponències al Celler de Joan Figueres de Gandesa. Va tancar el programa de divendres, un sopar al Restaurant de la Catedral del Vi de Pinell de Brai, a càrrec del cuiner Fran López (Estrella Michelín) del Restaurant Villa Retiro de Xerta.
Batea va ser dissabte l'epicentre del concurs amb la celebració de la Fira del Vi i l'Art i on els visitants van poder maridar els vins d'una trentena de cellers amb les propostes d'artistes i artesans de les Terres de l'Ebre, en un itinerari que recorreria el nucli històric del municipi. Al vespre es posava fi a la sisena edició del concurs amb una gala de cloenda, la Nit amb Estrelles. A la cerimònia, que va tenir lloc a l'Església del Poble Vell de Corbera i va estar presentada per la periodista i escriptora Empar Moliner, es van donar a conèixer els vins guanyadors d'aquesta edició. La Denominació d'Origen Terra Alta es van emportar 14 medalles d'or i 30 de plata. Seguidament es va donar pas a un sopar de gala a càrrec dels 3 xefs amb Estella Michelin de les Terres de l'Ebre: Fran López, de Villa Retiro, Jeroni Castell, de Les Moles, i Vicent Guimerà, de l'Antic Molí. Èric Vinaixa va ser l'encarregat de posar la música a aquesta Nit de Cloenda amb Estrelles.
Un dels concurs internacionals amb més projecció del món
Grenaches du Monde és un dels concursos internacionals dedicats al vi amb més projecció al món. Les tres primeres edicions del concurs es van celebrar al Rosselló, la quarta a Campo de Borja i la cinquena a Sardenya. Amb l'edició d'enguany a la Terra Alta, és el primer cop que se celebra a Catalunya.
Aquest és un esdeveniment de cita imprescindible per tastadors de prestigi i professionals del sector vinícola. Gairebé 250 professionals que durant 4 dies tenen l'oportunitat de descobrir el territori i la seva expressió vitivinícola. La repercussió mediàtica del concurs s'ha fet latent en les darreres edicions, i pel que fa a la participació dels cellers, aquest 2018 ha sobrepassat les 800 mostres.
Llista de vins guanyadors de la Denominació d'Origen Terra Alta
MEDALLA D'OR
Celler Arrufí Blanc 2017, Celler Arrufí Clos Dalian Garnatxa Criança 2015, Cellers Unió Clot d'Encís Blanc 2017, Sant Josep Vins Clot d'Encís vi ranci, Sant Josep Vins Dardell 2017, Celler Coma d'En Bonet Els Costums Negre 2017, Les Vinyes del Convent Herència Altés La Peluda 2016, Herència Altés Naturalis Mer 2017, Celler Batea Ranci Somdinou, Celler Cooperatiu de Gandesa Rebels de Batea Blanc 2017, 7 Magnífics Rebels de Batea Negre 2017, 7 Magnífics Les Cometes Tretze 2017, Ramon Andreu Vilaclosa Negre Garnatxa negra 100% 2017, Vins La Botera Somdinou Blanc Fermentat en bóta 2015 i Celler Cooperatiu de Gandesa.
MEDALLA DE PLATA
Casa Mariol Garnatxa negra 2017, Celler Mariol Clos Pinell Garnatxa 2017, Cellers Unió Els Costums Blanc 2016, Les Vinyes del Convent La Xalamera 2016, Herència Altés Herència Altés Rosat Premium 2017, Herència Altés Il·lusió 2016, Xavier Clua L'Indià 2016, Pagos de Hibera La Monyos 2016, Celler Abad & Vins LaFou Els Amelers 2016, LaFou Celler Laqvarta 2017, Sant Josep Vins Llàgrimes de tardor blanc, 2016, Sant Josep Vins Llàgrimes de tardor miseta negra 2017, Sant Josep Vins Merian Blanc 2017, Cellers Tarroné Naturalis Mer 2017, Celler Batea Les Cometes Onze 2017, Ramon Andreu Primicia 2017, Celler Batea Rialla 2016, Celler Rialla Rialla 2017, Celler Rialla Selecció Garnatxa Blanca 2014, Altavins Viticultors Vallmajor 2017, Celler Batea Vinya d'Irto Vinyes Velles 2015, Edetària Coca i Fitó d'Or 2015, Coca i Fitó Las Monyos 2016, Celler Abad & Vins Llàgrimes de tardor criança 2015, Sant Josep Vins Merian Negre 2017, Cellers Tarroné Prohom Experientia 2017, Celler Coma d'En Bonet Serra Les Fites 2016, Caterra Somdinou blanc 2017, Celler Cooperatiu de Gandesa Trufes Negre 2016 i Vins Algars Via Edetana 2015, Edetària.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: