CAT | ES
De 4.500 operadors inscrits al CCPAE, només n’hi ha 57 inscrits o notificats com a comerç minorista a tota Catalunya
Etiquetes de la terra, produccio ecologica, catalunya
Publicat el20/1/2022
Unió de Pagesos ha acordat amb els responsables de l'Agència Catalana de Consum (ACC) solucionar l'anomalia que suposa que hi hagi pocs establiments comercials, de tots els que venen productes ecològics a doll, que ho facin correctament, tot i l'increment constant d'aquests establiments. Per complir la normativa, han de notificar la seva activitat al Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) o han d'estar certificats per aquesta entitat.
El sindicat i l'ACC col·laboraran per intentar revertir aquesta situació, de manera que Unió de Pagesos se centrarà en detectar els establiments que venen productes ecològics a doll sense estar certificats o haver-ho notificat al CCPAE, i l'Agència Catalana de Consum realitzarà la tasca d'informar-los, aquest 2022, perquè s'adeqüin a la normativa i, en cas que no ho facin, iniciarà els procediments sancionadors oportuns.
Un comerç minorista que vulgui vendre productes ecològics sense envasar (a doll) té l'obligació de notificar la seva activitat al CCPAE si el volum de vendes és poc significatiu, o d'estar certificat pel CCPAE si el volum de vendes és significatiu. A tot Catalunya, de 4.500 operadors inscrits al CCPAE només hi ha 29 establiments minoristes que han notificat a aquesta entitat que venen producte ecològic a doll, i només 28 establiments minoristes estan certificats pel CCPAE per poder vendre aquest producte. Per tant, a tot Catalunya, només hi ha 57 establiments minoristes que venen producte ecològic a doll sota l'empara de la normativa de producció ecològica, mentre que la resta són font de frau al consum, competència deslleial i publicitat enganyosa.
Així mateix, el sindicat va traslladar al director de l'ACC, Francesc Sutrias, la necessitat que els productes vegans també s'adeqüin a la normativa d'etiquetatge i de comercialització de productes agroalimentaris i que, entre altres exemples, no permet que s'anomeni formatge a un aliment que no porti llet i que se li digui hamburguesa o salsitxa a un aliment que no porti carn.
Els consumidors són lliures de decidir què volen menjar però no se'ls pot enganyar i fer-los creure que un formatge fet sense llet, que no deixa de ser un aliment ultraprocessat, és l'equivalent a un formatge natural fet amb llet, o que una hamburguesa de vedella té les mateixes propietats nutricionals que un producte vegà. En aquest cas, ambdues entitats van acordar treballar cada cas de manera particular a través de les denúncies que vagi interposant Unió de Pagesos.
Font: Unió de Pagesos
Foto: EbreActiu
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: