CAT | ES
L’ostra embolicada del restaurant Sol va ser la proposta guanyadora del concurs que es va celebrar entre restauradors locals
Etiquetes gastronomia, turisme, ampolla, baix ebre
Publicat el8/5/2018
XXVIII Diada de l'Ostra del Delta de l'Ampolla
L'Ampolla va celebrar el passat diumenge la XXVIII Diada de l'Ostra del Delta, un certamen que s'ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l'Ebre i arreu del país. L'organització va distribuir uns 2.500 quilos d'ostres del Delta entre les més de 4.000 persones que van acudir al port pesquer de l'Ampolla.
Durant la jornada, hi va haver concurs sobre com cuinar l'ostra del Delta, en el qual els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques van presentar un plat d'ostra cuinada. El jurat va escollir l'ostra embolicada del restaurant Sol (cuinera Teima Caballé) com la millor proposta; seguida de la sorpresa de cítrics del restaurant Casa Llambrich‐Juani (cuinera Sonia Màrquez); i en tercer lloc va quedar l'ostra a la garnatxa amb caviar de soja presentada pel restaurant Club Nàutic‐Casa Montero (cuinera Carmen Montero).
El jurat va estar format per L'ostra embolicada del restaurant Sol va ser la proposta guanyadora del concurs que es va celebrar entre restauradors locals, cuinera i escriptora, el 1984 va crear l’escola Taller de Cuina Mariona Quadrada a Reus on, des de llavors, es dedica a la docència culinària; Ferran Imedio, periodista i responsable de la secció de Cocina's de la revista On Barcelona de El Periódico de Catalunya i fundador del blog www.gastronomistas.com; i David Gil, cap de cuina de la Fundació Alicia.
Els assistents també van poder gaudir d'un show cooking on es va poder gaudir d'ostra de l'Ampolla amb escuma de formatge Idiazábal, mel, caviar d'oli d'avellana i vinagreta d'alfàbrega, i també de l'ostra de l'Ampolla amb guacamole, maionesa de chipotle amb el seu “dorito”, entre altres propostes.
A més, també hi va haver una mostra de com cuinar l'ostra del Delta, on restauradors de la localitat van oferir una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta com per exemple tàrtar d'ostra amb vinagre de cava i perles de Pedro Ximénez; ravioli de mango farcit de tàrtar d'ostra amb alvocat i pinzellada de “gazpatxo” de síndria; taco del mar; rotllet d'ostra del Delta amb algues; ostra amb timbal de carxofa, crema de porro i sèsam negre; ostres naturals amb caviar de truita, oli d'olivera mil·lenària i toc de cúrcuma fresca; ostra del Delta amb algues; còctel d'ostres amb romesco; ostra al toc de curri madrás, poma verda, gramínies i salicòrnia; i ostra amb mel Múria.
Tanmateix, des de les 12 del migdia i fins a les 14 hores es van repartir entre els assistents 2.500 quilos d'ostres del Delta, acompanyades de cava i música en viu.
L’edició d’enguany també ha estat emmarcada per la campanya de reciclatge Reciclem! Cada cosa al seu lloc, que s'ha impulsat des de l’Ajuntament. En aquest context, tot el material que es va distribuir va ser reciclable i es va Poder dipositar al corresponent contenidor. A més, tots els gots que es van distribuir eren reutilitzables: dipositant 1 euro es podia llogar i al finalitzar la festa hi havia l'opció de recuperar l'euro si es retornava el got.
Restauradors de l'Ampolla participants en el concurs de cuina d’ostra amb el jurat i autoritats
Jornades Gastronòmiques de l'Ostra de l'Ampolla
La Diada de l'Ostra és l'acte d'inici de les XXVIII Jornades Gastronòmiques de l'Ostra de l'Ampolla, que tindran lloc fins al 20 de maig.
Els restaurants participants són:
L'Ampolla, cuina de l'ostra tot l'any
Continuant en la línia dels darrers anys, durant tot l'any es pot gaudir de la Cuina de l'ostra a l'Ampolla com una opció per conèixer amb més profunditat el ventall de sabors que ens pot oferir aquest producte de la nostra mar. A més d'ostra del Delta crua amb un xic de llimona, també es poden trobar plats tan saborosos com ostra del Delta amb crema d'escamarlà, tempura d'ostra amb verduretes, ostra del Delta “potxada” al cava, ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre d'altres.
Aquest projecte va sorgir a partir d'una iniciativa de la Fundació Alicia, la qual es va concretar en sessions de treball. L'objectiu principal és que es desenvolupin accions conjuntes de promoció de l'ostra del Delta i la seva cuina.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: