CAT | ES
Els Great Taste 2019, organizats per The Guild of Fine Food, han atorgat el guardó màxim de tres estrelles a la mel de taronger amb safrà d’artMuria
Etiquetes gastronomia, productors de proximitat, mel, el perello, terres ebre
Publicat el18/9/2019
La varietat de mel de Taronger amb Safrà d'artMuria (www.artmuria.com), produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en l’edició 2019 dels londinencs Great Taste Awards, considerats els Oscars de l’alimentació. L’obtenció d’aquest màxim guardó la situa dins de la classificació dels millors productes del món "The Guild of Fine Food".
Aquesta mel de luxe, elaborada al Baix Ebre, entre flors silvestres de la zona mediterrània, per l’apicultor Rafael Muria i la seva empresa Mel Muria, ha estat destacada entre els 208 productes de tres estrelles, dels més de 12.700 presentats, procedents de més de 100 països, en la present edició d’aquests premis internacionals del sabor, que han estat lliurats aquest mes de setembre a Londres (Regne Unit).
El certamen ha premiat 119 productes espanyols (10 premis de tres estrelles, 47 de dues estrelles i 62 d’una estrella) de manera que la varietat de Taronger amb Safrà d'artMuria se situa com un dels deu millors productes d’Espanya i una de les millors mels del món.
Entre les notes emeses pel jurat, composat per més de 500 jutges que van realitzar el tast de mel, destaquen comentaris com "de color daurat i profund, amb un delicat perfum de flor de taronger. El seu sabor de mel és delicat i permet apreciar el gust distintiu de safrà" o "un color atractiu amb un conjunt encantador, partícules visibles de safrà. Una mel aromàtica i floral amb una fort toc a safrà”.
Així mateix el jurat l’ha qualificat com a ideal per a multitud d’usos i per maridar els millors plats d’alta cuina.
Segons Rafel Muria, xef d'artMuria: "La mel de taronger amb safrà no només resulta magnífica per assaborir postres amb un toc únic, també és un gran potenciador de sabor en vinagretes, ja que la combinació del gust del vinagre o llimona amb la mel , aporta uns matisos dolços i àcids amb un paladar final totalment sorprenent. Una de les combinacions amb la que més utilitzo aquesta mel, és per acabar salses o maioneses lleugeres que acompanyen peixos blancs, ja que ens permet aconseguir un gruix ideal amb un toc caramel·litzat que preserva l’autèntic sabor del safrà", fins i tot l'anomenat ’xef de la mel' ens ha revelat un dels seus majors secrets, "finalitzar un arròs amb un parell de cullerades de mel de taronger amb safrà, eleva a un altre nivell gastronòmic els meus plats”.
La varietat de Taronger amb Tòfona Negra d'artMuria, també ha aconseguit l’obtenció d’1 estrella. En paraules del jurat "una mel de bell color clar i amb caràcter: una feliç combinació amb la mel de taronger, equilibrada de manera ideal amb el gust de la tòfona" o "una aroma molt equilibrat de tòfona terrosa i mel brillant i afruitada. L’efecte dolç salat resulta molt interessant".
El Great Taste, organitzat per The Guild of Fine Food, és el punt de referència internacional reconeguda per el bon menjar i beguda. Un certamen considerat com els ’Oscars’ del món de la gastronomia i l'equivalent epicuri del premi Booker. El logotip del Great Taste és una garantia i permet que els consumidors confiïn en la qualitat dels aliments i begudes que disposen d’aquest distintiu.
Segons Rafel Muria, president d'artMuria: "l’experiència que em van transmetre les anteriors generacions d’apicultors de la meva família ens han permès crear aquesta excel·lència en el món de la mel i, amb el reconeixement d’aquest prestigiós Premi, no podem estar més orgullosos per l’esforç que li hem dedicat tot l’equip".
Guanyar el Great Taste és important per als productors ja que diferencia els seus productes de la norma i significa que els consumidors tenen la garantia que els productes que compren tenen un segell d’aprovació fiable basat en el bon gust i no en el màrqueting. Els guanyadors són empreses que es preocupen per la qualitat dels aliments que produeixen.
Foto: cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: