Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Benicarló amplia les caixes niu per a protegir els falciots i lluitar contra els insectes

Durant el 2020, els falciots van ocupar en un 90 % les 32 zones de cria ubicades a la plaça dels Telers. La supervivència d’aquestes aus és vital per a la lluita contra plagues com la del mosquit tigre i altres insectes

Etiquetes   natura, mosquits, benicarlo, baix maestrat, ocells, mosquit tigre

Publicat el8/4/2021

Benicarló amplia les caixes niu per a protegir els falciots i lluitar contra els insectes | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ajuntament de Benicarló, en col·laboració amb APNAL-Ecologistes en Acció, ha habilitat nous espais per a la nidificació dels falciots a la plaça dels Telers i ha realitzat treballs de manteniment en els que ja estaven instal·lats. Així, s'ha netejat l'interior dels habitacles, s'han reparat els desperfectes i s'ha pintat l'exterior.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha declarat que «amb aquests treballs continuem donant suport a un projecte que ens ajuda contra plagues d'insectes com les del mosquit tigre». Es calcula que cada falciot consumeix entre 15 i 20 quilos d’insectes a l’any.

La plaça dels Telers compta actualment amb 32 zones de cria, que se sumen a altres espais de cria de falciots ubicats per tot Benicarló, entre els quals estan les teulades de l'Església de Sant Bartomeu, del Crist de la Mar i del Mucbe, a més de zones industrials, magatzems i edificis antics en zones urbanes.

Actualment, es calcula que Benicarló acull una població estimada de més de 400 parelles reproductores d'aquests ocells.

El falciot negre (Apus apus) és una espècie africana migratòria que arriba per a criar en forats d'edificis i el seu cicle reproductiu va des de l'abril a l'agost, i després torna al continent africà. Per això, les caixes serveixen per tal que les aus puguen nidificar en l’espai on ho han fet sempre.


Per: Redacció

Foto: www.falciotnegre.com

comparteix-ho