CAT | ES
Aquest cap de setmana, Benicarló es prepara per a acollir els actes centrals de la Festa de la Carxofa. El festival Art&Xoc, el Sopar de Gala, el showcooking dels germans Torres, la torrada popular i la Demostració Gastronòmica marcaran un any més la Festa, juntament amb la Fira de productes de proximitat i moltes altres activitats
Publicat el24/1/2019
La torrada popular repartirà més de 3.000 quilos de carxofes. Foto: cedida
Aquest cap de setmana, Benicarló viurà els actes centrals de la XXVI Festa de la Carxofa, declarada d’Interès Turístic Autonòmic. L’esdeveniment presenta singularitats úniques que cada any atrauen milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa i per la gran quantitat d’actes organitzats al voltant de la festa: concerts, exposicions, visites dinamitzades, demostracions gastronòmiques, actes populars...
Aquest any, els dies grans d’homenatge a la carxofa arrancaran demà divendres 25 de gener a les 18.00 hores amb la quarta edició del festival Art&Xoc, dedicada a la música d’arrels afroamericanes i afrocaribenyes. Enguany Art&Xoc comptarà amb un cartell de luxe format per Shirley Davies & The Silverbacks, Akatz i Ponent Roots, a més de tallers i activitats per a tots els públics.
Tres hores després, tindrà lloc el Sopar de Gala, on es lliurarà la Carxofa d’Or al Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Carxofa de Benicarló, una entitat que agrupa un gran nombre de productors i comerciants de la ciutat que des del naixement de la Festa han treballat perquè aquesta tinga la qualitat necessària com per a ser considerada un producte amb denominació d’origen. El sopar servirà també per a retre homenatge a Francisco Querol Foix, una persona que ha dedicat tota la vida a la terra.
Dissabte a les 12.30 hores, arribaran els cuiners més mediàtics, els germans Sergio i Javier Torres, per a fer un showcooking amb la carxofa de protagonista, a la plaça de la Constitució. A més, durant tot el dia hi haurà activitats per a tots els públics; taller de balls tradicionals, un concert bureo amb el grup Fartabelitres, visites dinamitzades pel centre històric de Benicarló, al Puig de la Nau i a camps de carxoferes, la IV Fira de productes de proximitat amb més de 40 expositors. Tampoc faltarà a les set de la vesprada, un dels plats forts de la festa: la torrada popular de carxofes que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, on està previst que es torren més de 3.000 quilos de carxofa. Després de la torrada, a les 23.00 hores, l’Orquestra Ágora, posarà el colofó festiu a una jornada d’activitat efervescent.
Diumenge, com cada any, tindrà lloc l’acte més espectacular i multitudinari de la Festa amb la Demostració Gastronòmica, que comptarà amb la participació dels establiments de la ciutat. Els tiquets es poden adquirir el mateix diumenge en un punt de venda pròxim al recinte de la Demostració, que tindrà lloc als carrers del centre de la ciutat. També es poden reservar tiquets per a grups de 10 o més persones a la Cambra Agrària (C/ César Cataldo, 2) o enviant un correu electrònic a correu.agricultura@ajuntamentdebenicarlo.org fins el divendres 25 a les 14.00 hores. El preu és de 7 euros i inclou tres degustacions, una beguda i un plat de ceràmica; el mateix procediment servirà per a reservar els tiquets de la torrada popular del dissabte, a 3 euros (tres carxofes + beguda).
El minut a minut de la jornada el transmetrà Ràdio Benicarló, que comptarà amb una carpa a la plaça de la Constitució des d’on realitzarà un programa en directe de tres hores. Els restaurants de la ciutat començaran el mateix diumenge 27 les Jornades Gastronòmiques, que enguany s’allargaran fins al 3 de març.
Podeu consultar tota la programació aquí.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: