Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Campanya a les escoles de prevenció i control del mosquit tigre

El programa "El mosquit tigre a ratlla", que impulsa la Diputació de Tarragona, inclou diversos recursos educatius dirigits a informar i sensibilitzar els alumnes de primària sobre aquesta espècie invasora

Etiquetes   natura, mosquits, espècies invasores, terres ebre

Publicat el27/5/2019

Campanya a les escoles de prevenció i control del mosquit tigre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Diputació de Tarragona ha engegat aquest mes de maig una nova campanya de prevenció i control del mosquit tigre dirigida principalment a les escoles. Es tracta del programa "El mosquit tigre a ratlla" i té com a objectiu informar i sensibilitzar la població en edat escolar sobre la presència i els riscos associats a aquest insecte.

A través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori, la Diputació ha elaborat diferents recursos educatius pensats per a informar i conscienciar l’alumnat de primària. En aquest sentit, s’ha dissenyat un joc online i un material didàctic per a alumnes i professors amb continguts teòrics i pràctics relacionats amb la gestió i control del mosquit tigre.

Reduir la densitat del mosquit, minimitzar les molèsties produïdes a la població i prevenir el risc que aquest insecte actuï com a vector de malalties són els principals objectius d’aquesta campanya de sensibilització, que compta també amb una pàgina web específica. Es tracta del web https://www.dipta.cat/mosquittigre i conté informació i recursos per a la prevenció i control d’aquesta espècie invasora. La web, dirigida als ajuntaments, a les escoles i a la ciutadania en general, permet descarregar material informatiu, com ara tríptics i cartells, per conscienciar la ciutadania.

El mosquit tigre és una espècie invasora procedent d’Àsia que s’ha estès per un total de 98 municipis de la demarcació. Aquest insecte és capaç de desenvolupar-se en multitud de zones que contenen aigua derivada de la presència humana, fet que li permet estar plenament adaptat al medi atròpic. La millor forma de combatre’l és no deixar-lo criar, per això cal evitar les acumulacions d’aigua.



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó


Foto: Diputació de Tarragona

comparteix-ho