Venda online productes de la Terra

CAT | ES


El cicle Albades i vesprades cantades torna al Delta de l'Ebre per rebre el sol cantant enmig del mar

El proper 4 de setembre, a les 06:30 hores, tindrà lloc a la Musclera Mirador Badia (davant del litoral del municipi de L’Ampolla) la darrera cantada del cicle Albades i vesprades cantades 2022

Etiquetes   vida activa, cultura, territori, badia fangar, deltebre, delta ebre

Publicat el5/8/2022

El cicle Albades i vesprades cantades torna al Delta de l’Ebre per rebre el sol cantant enmig del mar | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge d’arxiu d’una de les edicions del cicle albades i vesprades cantandes


Les Albades i vesprades cantades repeteixen paratge, però no experiència. Tornen al Delta de l'Ebre, al mig del mar, per fer l'última i més especial Albada Cantada des d'un dels espais més màgics que es poden trobar a Catalunya, com són les muscleres de la Badia del Fangar.

Aquest territori sedueix a tothom que el coneix des del primer moment. Per això, els organitzadors han decidit tornar al Delta de l'Ebre per tancar l'edició d'enguany, després del gran èxit que va tenir la vesprada cantada del passat 2 de juliol, quan els participants van rebre una posta de sol molt especial enmig d'un ambient festiu, maridant l'experiència amb productes del terreny, com musclos i ostres, i vins de les Terres de l'Ebre.

En aquesta nova ocasió, els assistents a la cantada aprendran i cantaran cançons enmig del mar, gaudint del suau vaivé de l'aigua, respirant la brisa marina, amb l'espectacle de fons de la posada del sol i degustant productes locals. Durant l'estada a la musclera, els assistents també podran banyar-se.

Albades i vesprades cantades és un proposta original ideada pel músic i docent Jordi Costa “Sec” (The Sing Sang Sung, Strombers) que fusiona cant en grup, gastronomia i territori. Es tracta d'una experiència que evoca a antigues tradicions, en la que els participants aprenen i canten junts cançons en entorns idíl·lics del territori català, degustant productes de proximitat i gaudint de la natura a les hores màgiques del crepuscle, just abans de la sortida del sol o després de la posta.

Així, el passat 18 de juny va tenir lloc al Mirador S'Agaró de Sant Feliu de Guíxols l'inici d'aquesta experiència gastro-musical que enguany ha ampliat el nombre d'espais amb encant i l'abast territorial, des de la Costa Brava fins al Delta de l'Ebre.

Aquest singular esdeveniment cantaire, com a les dues edicions anteriors de 2020 i 2021, està tenint també una magnífica acollida aquest 2022, deixant clar que qualsevol persona pot cantar, sense limitacions d'edat ni necessitat de preparació musical de cap tipus. A més, la participació és totalment lliure i, durant l'activitat, les persones presents poden estar més o menys actives a l'hora de cantar, depenent del que decideixin en cada moment: relaxar-se i gaudir de l'entorn, menjar, escoltar als companys cantar...


L'aprenentatge de les cançons

Les persones assistents a les Albades i vesprades cantades saben amb anterioritat quines cançons aprendran i cantaran el dia de la cantada, de manera que poden escoltar-les prèviament per, així, potenciar l'experiència tot facilitant l'aprenentatge.

De totes maneres, l'aprenentatge de les cançons es realitza de forma senzilla, intuïtiva i divertida ja que la metodologia del Sec es basa en l'escolta i repetició de les melodies com es realitzava anteriorment en la cultura popular amb les cançons de transmissió oral.

El repertori és música global, i inclou cançons d'arreu del món i de diversos estils, des de Els Pets a Coldplay o Fito & Fitipaldis. En cada cantada, el repertori canvia, excepte l'anomenada “Cançó de l'Estiu” que es manté en totes les cites i que enguany serà el tema Luluhkan Dia del músic indonès Felix Irwan.


El cicle Albades i vesprades cantades torna al Delta de l’Ebre per rebre el sol cantant enmig del mar | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Vista d’ocell de les muscleres de la badia del Fangar


Natura, cultura i territori

Un dels objectius del cicle Albades i vesprades cantades és donar a conéixer espais màgics de Catalunya des d'on contemplar algunes de les millors sortides i postes del sol. Per això, la natura es converteix en la veritable amfitriona de l'experiència i els organitzadors tenen una especial cura per respectar l'entorn, reduint al màxim l'impacte ambiental de l'activitat.

L'eix vertebrador de les Albades i vesprades cantades és el cant col·lectiu. “Cantar és una de les activitats més humanes i vitals que existeixen”, assenyala Sec, que assegura que “el benefici de cantar no té res a veure amb les habilitats vocals, sinó en el sentiment de comunitat que es genera, proporcionant una enorme vitalitat, alegria i felicitat”.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho