Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


El cicle de conferències «Històries de la Mar de l’Ebre» arriba enguany a la 9a edició

Enguany el cicle constarà de quatre ponències que se celebraran a la sala d’activitats temporals del Museu de la Mar de l’Ebre els dies 3, 10, 17 i 24 de novembre

Etiquetes   vida activa, cultura, museu de la mar, la rapita, delta ebre, terres ebre

Històries de la Mar de l’Ebre” és un cicle de conferències que tracta temes tan diversos com la història, arqueologia, biologia o desenvolupament territorial, sempre amb la costa ebrenca com a eix central. Enguany el cicle constarà de quatre ponències que se celebraran a la sala d’activitats temporals del Museu de la Mar de l’Ebre, a la Ràpita, els dies 3, 10, 17 i 24 de novembre a les 19 h.

La sessió inaugural del dia 3 es titula “Més enllà de les cures: el paper de les dones a la comunitat pescadora”, i serà a càrrec d’Aïda Sánchez Martínez. Sánchez és investigadora membre del GRAMP i actualment doctoranda en història de les dones i antropologia feminista a la UB. A més, la conferència dona tret de sortida a l’exposició “Jo de petita anava sempre al moll” que el Museu exposarà a la sala d’activitats temporals fins al 10 de desembre.

El dia 10, Xavier Benito Granell ens ofereix la conferència “Com estem de miopia temporal? Recerca ecològica a llarg termini al Delta de l’Ebre”. Benito és biòleg i ambientòleg de l’IRTA dintre del programa de recerca d’aigües marines i continentals. Ha publicat diversos articles sobre l’evolució geològica, climàtica i ambiental de zones humides de tot el món.

Jordi Piqué Matas serà l’encarregat de realitzar la ponència del dia 17 titulada “La recuperació de la balíca Irene i el seu retorn als Alfacs”. Piqué és president i fundador de l’associació Arjau Vela Llatina de Cambrils i, disposa de més de vint-i-cinc anys d’experiència en la recuperació i difusió de la navegació tradicional.

Finalment, i després de ser guardonats amb el Premi Recerca Jove 2022, serà el torn de Guillem Garriga Cruelles i Alèxia Brusca Forné. El dia 24, Garriga i Brusca seran els encarregats d’explicar-nos “Port i estiba. Història i treballadors del port dels Alfacs” i “Coeteres del Delta. La lluita granífuga” respectivament.

Així doncs, i com cada any, Històries de la Mar de l’Ebre pretén explicar els diferents aspectes que conformen la identitat de la costa de l’Ebre reunint, en sessions amenes, al públic amb els experts de cada àmbit per donar a conèixer el nostre patrimoni marítim.


El cicle de conferències «Històries de la Mar de l’Ebre» arriba enguany a la 9a edició | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció

11 impressions d'aquesta pàgina (des de 17/3/2025) 11

comparteix-ho