CAT | ES
Altres activitats com visites guiades gastronòmiques i tallers de cuina donaran a conèixer les propietats del diamant negre de la comarca
Etiquetes vida activa, jornades gastronomiques, gastronomia, trufa, morella, comarca els ports
Publicat el29/1/2024
Morella és un referent turístic a la Comunitat Valenciana pels seus atractius culturals i patrimonials. Els últims anys també ha agafat una especial rellevància entre els i les visitants la seua variada gastronomia amb plats tradicionals i d'avantguarda amb productes de proximitat. Així, van nàixer les jornades de la trufa Morella-Els Ports que divendres passat van començar la 21a edició per a mostrar la riquesa d'este producte i la versatilitat que té, la qual permet elaborar una gran quantitat de plats.
L'acte d'inauguració es va celebrar a la Llotja de l'Ajuntament de Morella amb la participació dels restaurants i establiments que participen d'estes jornades gastronòmiques on la trufa dels Ports, tuber melanosporum, és la protagonista. Les XXI jornades de la trufa Morella-Els Ports s'allarguen fins al 17 de març i compten amb menús especials, visites guiades i tallers de cuina per a donar a conèixer totes les possibilitats que ofereix este producte característic de la comarca. A més, al mes de febrer, la gastronomia es combina amb la cultura per a viure el cap de setmana de Morella negra com la trufa els dies 23, 24 i 25 amb escriptors, escriptores i periodistes del món de la novel·la negra. Tota la informació està disponible a la pàgina web de Morella Turística.
Cal explicar que aquestes jornades tenen com a protagonista la trufa negra dels Ports. Es tracta d'un producte molt versàtil que s'utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l'aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en la joia de la cuina morellana.
Per: Redacció
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: