CAT | ES
L’actuació consistirà a crear una base de pedra d’escullera i un talús amb la mateixa pedra per tal de protegir la timba de l’erosió d’aquestes llevantades. També es milloraran les baranes de protecció
Etiquetes entorn, platges, alcanar, alcanar platja, montsia, terres ebre
Publicat el8/11/2019
El Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha iniciat uns treballs d'emergència a la costa nord d'Alcanar per tal de fer front als danys ocasionats de manera sistemàtica pels temporals i lluitar contra l'erosió de la platja. L'actuació tindrà una inversió de 160.000 euros i es durà a terme durant el mes de novembre.
L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, la regidora d'Urbanisme i Ordenació del Territori, Ivette Fibla, i tècnics de Costes i de l'empresa adjudicatària de les obres licitades pel Ministeri han visitat les obres, que han començat aquesta setmana.
"Els temporals de llevant provoquen danys greus a diversos punts de la nostra costa. Per això, de manera sistemàtica demanem a Costes actuacions per a protegir els penya-segats de l’erosió provocada per l’impacte de les ones. A la zona on s'està actuant actualment fins i tot havia caigut un pal que subjecta una línia elèctrica", explica la regidora de l'àrea. L’actuació consistirà a crear una base de pedra d'escullera i un talús amb la mateixa pedra per tal de protegir la timba de l'erosió d'aquestes llevantades. També es milloraran les baranes de protecció.
“Costes no havia actuat mai a Alcanar Platja. Esperem que aquest siga l'inici d'un conjunt d'intervencions necessàries a la costa nord del municipi. Fa anys que reclamem obres a tota la zona a través dels diferents informes sobre afectacions que l'Ajuntament ha fet arribar al Ministeri”, ha afegit l'alcalde d'Alcanar.
Prèviament a l’inici de les obres, l’Ajuntament es va reunir amb tècnics del Ministeri i de l’empresa adjudicatària per tal de sol·licitar que es protegisca la boca d’accés a un túnel del búnquer de la Guerra Civil que hi ha en aquella zona. "L’Ajuntament ha iniciat un expedient per a aconseguir la declaració dels elements del patrimoni local de la Guerra Civil com a bé cultural d’interès local (Becil) i, en conseqüència, la seua inclusió en el catàleg del patrimoni cultural català. El nostre objectiu a mitjà termini és dignificar els vestigis de la Guerra Civil i convertir-los en elements visitables. Per tant, és imprescindible deixar lliure aquesta entrada al búnquer", comenta Fibla.
Per: Redacció
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: