Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


El Consell Comarcal promou el Baix Ebre com una terra d'alimentació sostenible

Amb la iniciativa «12 mesos, 12 plats de quilòmetre zero. Baix Ebre, terra d’alimentació sostenible», a més de promocionar el sector productiu del territori es vol potenciar la gastronomia tradicional com a pol d’atracció turística

Etiquetes   de la terra, producte local, producte proximitat, baix ebre, terres ebre, productes km0

Publicat el23/6/2021

El Consell Comarcal promou el Baix Ebre com una terra d’alimentació sostenible | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Aquest mes de juny protagonitza la campanya la cirera


Promocionar els productes agroalimentaris de les Terres de l'Ebre, el sector de la restauració i una alimentació sostenible són els principals objectius de la campanya que posa en marxa el Consell Comarcal del Baix Ebre i que consisteix en l'edició i divulgació de dotze plats de quilòmetre zero. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí i la consellera comarcal d'EbreTerra, Laura Fabra,  han presentat aquesta setmana la iniciativa '12 mesos, 12 plats de quilòmetre zero. Baix Ebre, terra d'alimentació sostenible', en què hi han col·laborat una dotzena de restauradors i pastissers de la comarca.

Els productes agroalimentaris de les Terres de l'Ebre es caracteritzen per la seua qualitat i frescor, són productes de proximitat i els hem de fer valdre tant per promocionar el sector productiu del territori, com per potenciar la gastronomia tradicional com a pol d'atracció turística”, explicava el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Concretament, cada mes de l'any es dedicarà a un producte i un restaurador o pastisser del Baix Ebre oferirà una recepta de cuina on aquest producte serà el protagonista. Així, el mes de juny protagonitzarà la campanya la cirera, al juliol el marisc; a l'agost la tonyina, al setembre l'arròs; a l'octubre la taronja; al novembre el porc senglar; al desembre l'anguila; al gener la carxofa; al febrer la baldana; al març el pastisset; a l'abril la mel; i, finalment al maig, l'ostra. Per tal de decidir els productes i els plats que formen part d'aquesta iniciativa, el Consell Comarcal va demanar assessorament a l'Escola d'Hoteleria de l'Institut Dertosa.

A més de la promoció dels productes de quilòmetre zero, la campanya del Consell Comarcal del Baix Ebre és una aposta per l'alimentació sostenible, que aporta resiliència, prosperitat i elements per a la millora de la cohesió social. “Impulsem plats de quilòmetre zero, dietes saludables i sostenibles”, ha dit Faura.

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19 també ha provocat que els restauradors del territori hagin vist reduïda la seua activitat i amb la campanya 12 mesos, 12 plats de quilòmetre zero, el Consell Comarcal del Baix Ebre contribueix a dinamitzar aquest sector.

Pel que fa a l'espai on s'han enregistrat els vídeos de les receptes ha estat la cuina d'EbreTerra, una cuina homologada que es destina a la realització de tallers de cuina, degustacions gastronòmiques, tastos de vins i presentació de productes. “Volem generar més oportunitats econòmiques per als sectors de proximitat, com són els productors locals, els mercats municipals i els restauradors de la comarca i que coneguin l'espai d'EbreTerra que té la voluntat de ser la referència turística i gastronòmica de la Reserva de la Biosfera”, ha assenyalat la consellera comarcal d'EbreTerra.

Finalment, el Consell Comarcal del Baix Ebre va agrair la col·laboració dels restauradors i pastissers de la comarca que han participat en aquesta iniciativa, que han estat: Clara Segarra del restaurant Paiolet (Tortosa); Jordi Martínez del Cristal (Tortosa); Josep Estrada i Montse Yelano de Pous de la Neu (Alfara de Carles); Joan Estellé de Masia Madeu (l'Aldea); Sergi Piñol de Les Dunes (Deltebre); Carles Griñó de Lo Parque (Tivenys); Angelina Margalef de Pastes Benaiges (el Perelló); Rosario Díaz i Josep Margalef del Molí dels Avis (l'Ametlla de Mar); Carme Montero del Nàutic (l'Ampolla), Dolors Gabriel del forn Cal Portal (Paüls i Xerta) i Carme Vidiella del forn La Campana (Benifallet). Pel que fa a la producció dels vídeos ha anat a càrrec de Films Nòmades.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho