butlletí EbreActiu

CAT | ES


La consellera Teresa Jordà dóna la benvinguda a la verema 2018 lliurant el reconeixement de nous vins de finca al Priorat

Després de dos anys de molta sequera, es podrà recuperar la quantitat de la collita a la DOQ Priorat i DO Montsant

Etiquetes   gastronomia km0, productes km0, enologia, priorat

Publicat el13/9/2018

La consellera Teresa Jordà dóna la benvinguda a la verema 2018 lliurant el reconeixement de nous vins de finca al Priorat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Foto: Departament Agricultura


La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, acompanyada del director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig, del director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Àngel Xifré, així com del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris, va realitzar ahir dimecres a la tarda, una visita territorial al Priorat, coincidint amb l'època de la verema, que tot just està començant en aquesta zona i en la de Montsant.

Així, la consellera ha visitat la Finca Mas d'en Gil, a Bellmunt del Priorat, on ha presidit l'acte de lliurament del Reconeixement dels seus nous Vins de Finca, per als vins Coma Blanca i Clos Fontà, un acte en el decurs del qual ha subratllat la singularitat del vi de finca, la concessió del qual implica el màxim reconeixement a atorgar a un vi. Regulats per l'ordenació vitivinícola catalana, es tracta de vins produïts dins d'una Denominació d'Origen (DO), en un entorn determinat d'una extensió inferior al terme municipal; són vins de raïms de parcel·les vitícoles, normalment de vinyes velles, que produeixen un producte de reconegut prestigi i que el seu vi resultant també compta amb un prestigi i valoració reconegudes en el mercat, el que alhora prestigia la DO corresponent i contribueix a augmentar-ne el reconeixement i valor del seu conjunt.

D'aquí que consellera hagi volgut fer palès que els vins de finca són “la pedra angular de la piràmide de qualitat dels vins catalans i les seves DO, piràmide que, a mesura que els vins catalans vagin sent cada vegada més apreciats i coneguts, s'anirà desenvolupant a expressar millor les diferents peculiaritats, terrers i zones que donen vins amb característiques diferents”. Teresa Jordà també ha destacat “la satisfacció i l'orgull de poder anar tenint més vins de finca reconeguts”, i ha agraït “la feina dels viticultors-elaboradors que feu aquest treball excel·lent i respectuós amb un patrimoni vitícola que cuideu i que ens ajuda a prestigiar encara més els vins catalans, un patrimoni que des del DARP treballem per a mantenir i potenciar. També en relació a la traçabilitat i la posada en funcionament per exemple de les noves targetes vitivinícoles. Una feina que permet millorar els nostres productes”.

Quant a la verema, “l'esdeveniment vitivinícola per excel·lència”, i que tot just està començant a la zona; la consellera ha destacat que “el Departament celebra que s'hagi recuperat la quantitat de collita per a fer els vins amb DO després de 2 anys de molta sequera i amb rendiments inferiors al normal. Tornem a un any normal en quantitat i es preveu un any de bona qualitat. I no cal dir que el fet que es recuperi la producció de fa dos anys és molt positiu per als ingressos dels viticultors i de la resta de la cadena que se'n deriva”.

Tot seguit, la consellera s'ha traslladat al Consell Comarcal del Priorat, a Falset, on ha mantingut una reunió sobre la candidatura d'aquesta comarca a ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco; i finalment hi presidirà una trobada de treball amb el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (DO) Montsant.



butlletí EbreActiu

comparteix-ho