CAT | ES
Fins ara, tècnics del Parc Natural han capturat 882 capgrossos d’aquesta espècie invasora
Etiquetes natura patrimoni, fauna, delta ebre, granota toro
Publicat el2/8/2018
El Parc Natural del Delta de l'Ebre continua amb les tasques i treball de seguiment i control de la granota toro a les llacunes del Delta. Fins avui dijous 2 d'agost, ja s'han capturat 882 de capgrossos d'aquesta espècie. De moment, però, no s'ha capturat cap exemplar adult ni tampo s'han sentit cantar des de fa 3 setmanes. Tampoc s'ha capturar ni escoltat cap individu d'aquesta espècie invasora en el perímetre exterior del focus.
Originària d'Amèrica del Nord, la granota toro està considerada una de les 100 espècies invasores més nocives del món. Va ser durant l'elaboració d’uns estudis biològics quan, el passat 14 de juny, es van detectar quatre capgrossos que, aparentment, semblaven cries de la perniciosa espècie. El Servei de Fauna i Flora i el Parc Natural del Delta de l'Ebre van activar el protocol per aclarir si, efectivament, els capgrossos eren un indici fefaent de l’assentament de l’espècie al delta de l’Ebre. Els resultats genètics de l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) van confirmar que es tractava de cries d’aquesta granota, una presència considerada molt nociva pel seu impacte ecològic.
Les espècies invasores són la segona causa de pèrdua de biodiversitat al món: fan perillar, desplacen i, fins i tot, causen l’extinció de les espècies natives. També tenen impactes socioeconòmics i en la salut humana.
Font i fotos Parc Natural del Delta de l'Ebre
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: