CAT | ES
La primera fase del projecte intervindrà en 5 monuments històrics: el Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros (El Cogul), Cartoixa d’Escaladei, Conjunt Monumental de la Vall de Boí, Castell de Miravet i Sant Pere de Rodes
Etiquetes turisme, patrimoni, catalunya
Publicat el8/6/2023
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha presentat aquest matí “Els ulls de la història. Una mirada immersiva sobre el patrimoni català”, que té com a objectiu apropar la ciutadania als monuments de Catalunya, i dibuixar una nova manera d’explicar-ho, amb nous relats que interpel·lin la ciutadania per entendre què és allò que estem veient, per què és important, a quina època va passar i què passava a Catalunya en aquell moment. ‘Els ulls de la història’ s’articula al voltant de 3 eixos: un programa pedagògic, noves museografies als monuments, i un espai de promoció territorial al Palau Moja.
El projecte ‘Els ulls de la història’ s’involucrarà de ple en el món educatiu, per donar la volta a l’aprenentatge sobre el patrimoni, i convertir-lo en vivencial. L’alumnat serà el protagonista de la història. Nens i nenes viuran, a l’escola, una experiència totalment innovadora i compartida en el metavers.
Aquesta transformació digital també s’implementarà als monuments del territori amb nous relats, petites històries, noves museografies i noves experiències amb les ulleres virtuals, que faran que la ciutadania se senti interpel·lada.
La finalitat és portar el patrimoni cultural a tots els racons del país, als escenaris monumentals de la nostra història, a les escoles, i també al bell mig de les Rambles, al Palau Moja, que es convertirà en un punt de trobada on descobrir Catalunya, de manera vivencial i immersiva, a través del patrimoni cultural i les seves històries. Serà la primera vegada que el visitant internacional podrà gaudir d’aquests monuments des de la capital catalana.
La primera fase del projecte, de llarga durada, intervindrà en 5 monuments històrics: el Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros (El Cogul), Cartoixa d’Escaladei, Conjunt Monumental de la Vall de Boí, Castell de Miravet i Sant Pere de Rodes.
En els darrers anys, el Departament de Cultura havia destinat la majoria dels recursos econòmics en la conservació, rehabilitació i protecció dels espais patrimonials. Ara, però és necessari anar molt més enllà i centrar esforços a enfortir el caràcter social i potencial que té el patrimoni cultural. ‘Els ulls de la història’ esdevindrà un element estratègic de cohesió social i econòmic perquè les visites patrimonials siguin més atractives, inclusives i accessibles.
Per: Redacció
Foto: Cedida
10
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: