Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Deltebre serà la capital catalana de l'Ecoturisme durant els dies 23 i 24 d'octubre

Deltebre i les Terres de l’Ebre es convertiran en el punt de trobada del món de l’ecoturisme de la mà d’aquesta cita estratègica biennal

Etiquetes   turisme, deltebre, delta ebre, terres ebre, ecoturisme, fòrum

Publicat el18/9/2019

Deltebre serà la capital catalana de l’Ecoturisme durant els dies 23 i 24 d’octubre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Festa de la Sega de l'Arròs a l'illa de Buda (arxiu)


El director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, i el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, han presentat aquest matí a Deltebre el II Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que tindrà lloc en aquest municipi els dies 23 i 24 d'octubre de 2019. L'acte ha tingut lloc al Centre Fluvial del Delta, espai que acollirà els 200 professionals del sector de l'ecoturisme català que està previst que participin en aquesta trobada.

Deltebre i les Terres de l'Ebre es convertiran en el punt de trobada del món de l'ecoturisme de la mà d'aquesta cita estratègica biennal organitzada per la Generalitat de Catalunya, impulsada per la Taula d'Ecoturisme de Catalunya (ens participatiu publicoprivat que avalua i fa el seguiment del Pla NaturCAT2020) i que compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Deltebre i l'Associació d'Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l'Ebre.

Un dels objectius principals del Pla estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022 és el d'afavorir pràctiques sostenibles, que apostin per la qualitat, que preservin l'entorn i que contribueixin a desestacionalitzar i descentralitzar els fluxes turístics. En línia amb aquestes prioritats, la segona edició del Fòrum ENS se celebra sota el lema “Ecoturisme tot l'any”. La trobada comptarà amb un programa molt complet que inclourà ponències, taules de debat, sessions de treball participatives, una àgora de projectes i moltes altres activitats, tot plegat amb l'objectiu de trobar propostes de com fer vius els territoris i les empreses d'ecoturisme durant tot l'any i com millorar la desestacionalització ecoturística posant en valor la natura i creant productes diferenciats per temporada.

Una de les activitats més esperades d'aquesta nova edició és la ja confirmada masterclass amb Hector Ceballos-Lascuráin. Considerat pare del terme “ecoturisme” i tot un referent mundial en aquesta temàtica, Ceballos-Lascuráin va elaborar fa 25 anys un Pla Mestre d'Ecoturisme al Delta de l'Ebre, sent el primer d'aquestes característiques a Catalunya i a l'estat espanyol. D'altra banda, també es comptarà amb la participació de Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de televisió, com a moderador d'una de les taules de debat.


Sessions participatives de treball i proposta d'activitats per descobrir el Delta

El Fòrum ENS també proposa als assistents tres sessions participatives de treball que tindran lloc la tarda de dimecres:

  • ENS Proposem: propostes per avançar cap a un ecoturisme de 4 estacions
  • ENS Connectem: Connecta ecoturisme – Creació d'experiències col·laboratives d'ecoturisme entre empreses i destinacions
  • ENS Projectem: intel·ligència de mercat i comercialització d'experiències d'ecoturisme


Deltebre serà la capital catalana de l’Ecoturisme durant els dies 23 i 24 d’octubre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El mític far a la badia del Fangar


I la tarda de dijous, tots aquells assistents que ho desitgin podran participar en alguna de les activitats previstes dins l'espai “ENS activem!”, propostes guiades per a la descoberta del Delta de l'Ebre:

  • Sortida ornitològica per apassionats de la natura. Recorregut per la zona de l'Illa de Buda – l'Aufacada i el Violí per gaudir de la seva riquesa ornitològica. 
  • Curs de supervivència en un hipotètic futur sense petroli. Activitats tradicionals on els participants aprendran mitjançant demostracions, jocs i tallers d'elaboració d'arròs, com obtenir recursos bàsics per alimentar-se tal com feien els nostres avantpassats. 
  • Ruta a peu al mític Far del Fangar. Itinerari guiat a peu per interpretar les petjades de la fauna del lloc, les restes de diferents espècies de petxines i la majestuositat de les dunes d'aquest indret de pel·lícula. 
  • Ruta amb caiac per l'Illa de Gràcia. Aquest itinerari permet gaudir del recuperat bosc de ribera.

Una de les novetats d'aquest II Fòrum ENS, és el foment de la mobilitat amb bicicleta, posant a l'abast dels assistents bicicletes convencionals i elèctriques; una iniciativa en coordinació amb l'Associació d'Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l'Ebre.


Primera edició del Fòrum ENS

La primera edició del Fòrum ENS es va celebrar amb èxit l'octubre de 2017 a la Vall d'en Bas, la Garrotxa, amb el lema “Junts per un Turisme de Natura responsable” i va comptar amb la participació de 200 professionals i amb un total de 35 ponències, esdevenint la trobada estratègica més important per a professionals, experts, empreses i administracions públiques vinculats al turisme sostenible i de natura.



Venda online productes de la Terra

comparteix-ho