CAT | ES
Aquest projecte, pioner a l’estat espanyol, posiciona els vins de la DOQ Priorat entre els grans vins europeus, seguint el camí iniciat per les grans regions vitivinícoles del vell món
Etiquetes productes km0, vi, enologia, priorat
Publicat el24/5/2019
Un gran vi és el fruit estricte i pur d'un lloc privilegiat. Si tanquem l'angle, més precisa és la identitat, factor essencial de la definició d'un gran vi. Amb aquest objectiu, la DOQ Priorat impulsa la nova catalogació dels vins elaborats als seus cellers, posant l'accent en tres valors: la transparència, la humilitat i la recuperació d'allò que un dia va ser.
“És el moment de respectar l'origen més concret. Es tracta d'anomenar el vi per el seu nom per el lloc d'on prové. Com més responsabilitat tenim amb el territori, guanyem amb credibilitat, confiança i serietat davant el món del gran vi” assenyalava Álvaro Palacios, viticultor i propietari d'un celler de la DOQ Priorat, durant la presentació mundial de la nova classificació celebrada la passada setmana a la Cartoixa d'Escaladei. Un acte que ha comptat amb la participació de 55 professionals destacats del món del vi de tot el món. “Aquest projecte posa en valor la singularitat d'un territori, la DOQ Priorat, destacant 459 paratges, a més de les vinyes singulars i velles” va indicar Sal·lustià Àlvarez, president de la DOQ Priorat.
“Els noms de la terra” presenta la següent classificació:
Vi de la DOQ
Vi de Vila
Vi de Paratge
Vinya Classificada
Gran vinya classificada
Representa mostres molt escasses de talent natural i històric: una commovedora aliança del caprici de la natura i una tradició que ha sabut interpretar i salvaguardar fins al present les joies vitícoles més exclusives, inalterades en el temps.
Traçabilitat
El Consell Regulador de la DOQ Priorat ha identificat totes les parcel·les vinícoles del Priorat. L'objectiu ha estat garantir l'origen del raïm procedent de cada vinya y de cada vi segons la classificació atorgada. Els tècnics del Consell Regulador de la DOQ Priorat constaten, d'aquesta manera, a través d'un rigorós control de traçabilitat que l'origen i les normes establertes en l'actual classificació són aplicades en tots els vins. Actualment, la DOQ Priorat compta amb poc més de 2.000 hectàrees de vinyes, cultivades per 532 viticultors i 109 cellers. El cultiu de la vinya i l'elaboració de vi és la principal activitat econòmica a les viles de la DOQ Priorat.
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: