CAT | ES
Ha rebut el primer premi Fruitat Madur, per la seua varietat arbequí i finalista Fruitat Verd Dolç per la seua varietat Empeltre
Etiquetes de la terra, oove, producte proximitat, oli oliva, batea, terra alta, productors
Publicat el1/2/2021
Aquest passat divendres 29 de gener, en el marc de la XIX Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) de Móra la Nova, el productor Mas Beturià de Batea (Terra Alta) va ser guardonat amb dos premis en la categoria Petits Productors: el primer premi Fruitat Madur, per la seua varietat Arbequí i finalista Fruitat Verd Dolç per la seua varietat Empeltre.
Mas Beturià és una explotació agrària familiar dedicada al conreu d'oliveres i vinyes pròpies des de fa generacions. Elaboren olis d'oliva verge extra i vins, tot de collita pròpia, conreant de forma artesanal i posant tot l'esforç per obtenir productes de qualitat prèmium per als paladars més exigents.
Els olis guardonats
L'oli d'oliva verge extra arbequí Mas Beturià és un oli monovarietal equilibrat i elegant, ideal per a maridar amb amanides, carns, pa amb tomàquet o dolços (especialment xocolate). Amb un aroma afruitat verd madur que recorda fruites i verdures fresques, herba-fulla, tomàquet i plàtan. Té un sabor dolç d'entrada amb lleuger amarg que recorda la carxofa. Lleuger picant aportat pels antioxidants naturals. També hi trobem plàtan, ametlla i nou.
L'oli d'oliva verge extra empeltre Mas Beturià és un oli monovarietal complex i equilibrat de color daurat palla, ideal per a maridar amb carns, peix, verdures i reposteria o per a degustar simplement damunt d'una llesca de pa artesà. D'aroma afruitat oliva, floral que recorda fonoll, amb matisos herbacis i verdures fresques. Sabor de fruites verdes i madures, també fruits secs, nou i ametlla. Picant i amarg que delaten els polifenols (conservants naturals).
Per: Redacció
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: