CAT | ES
La singularitat d’Ebre Lumen, però, recau en el fet que les projeccions es fan sobre el patrimoni natural i arquitectònic fluvial lligat al riu Ebre
Etiquetes turisme, turisme cultural, patrimoni, riu ebre, vida activa, ribera ebre, asco, miravet, vinebre, serra almos, riba roja ebre, flix, ginestar, mora ebre, mora la nova, garcia, torre espanyol,
Publicat el20/4/2022
Per segon any consecutiu, la Ribera d’Ebre vol esdevenir uns dels referents a Catalunya en l’art de videomapping. Per això, del 22 d’abril al 3 de juny, dotze pobles de la comarca acolliran la segona edició de l’Ebre Lumen, festival audiovisual de primavera especialitzat en la tècnica del mapping, que consisteix a projectar imatges amb música sobre superfícies reals, generalment inanimades. “Es tracta d’un treball conjunt impulsat pel Consell Comarcal, però amb la implicació d’altres administracions i que es planteja com una activitat cultural innovadora, que dinamitzarà el turisme a la Ribera d’Ebre un cop acabada la Setmana Santa i fins a l’estiu. Volem superar els 1.500 espectadors que fa un any van passar pel festival”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal.
De fet, l’ús del videomapping com a reclam turístic —especialment en patrimoni material com són edificis arquitectònics— ja ha estat força utilitzat tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. La singularitat d’Ebre Lumen, però, recau en el fet que les projeccions es fan sobre el patrimoni natural i arquitectònic fluvial lligat al riu Ebre. En aquesta segona edició es projectaran dos videomappings per setmana —un en divendres i l’altre en dissabte, sempre a les 22 h— en espais naturals singulars de les poblacions d’Ascó, Flix, Garcia, Ginestar, la Serra d’Almos, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Miravet, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, la Torre de l’Espanyol i Vinebre. S’hi podran veure obres de creatius visuals professionals de Catalunya, l’Estat Espanyol i també de països com Brasil, Colòmbia o Itàlia. El festival compta amb la direcció artística de Ricardo Cançado i la participació d’autors com Rafael Cançado, Bruno Lima, Chema Siscar, Marcello Nardone, Daniel Morales, Vini Fabretti i Vinicius Luz.
El retorn a la normalitat
D’altra banda, Ebre Lumen també aposta per explorar les possibilitats del videomapping, amb la promoció de noves narratives, la innovació i la formació en arts audiovisuals. “Durant tres caps de setmana de març, l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona va organitzar a Miravet un curs de videomapping artístic bàsic, amb la voluntat de promoure el talent local en aquest àmbit”, ha comentat Albert Pujol, membre del comissariat del festival. “La nostra voluntat és teixir sinergies i consolidar les col·laboracions amb altres escoles, amb el centre d’art Lo Pati, el Festival Eufònic, el Festival A cel obert o el nou Col·lectiu Cultura de les Terres de l’Ebre”, ha afegit.
Programa de projeccions Ebre Lumen 2022
Per: Redacció
10
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: