Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Les empreses de la Reserva de la Biosfera es reuneixen en el 5è fòrum formatiu al Montsià

S’han tractat temes d’ecoturisme dins del projecte, de fons europeu, DestiMED

Etiquetes   turisme, terres ebre, montsia, amposta, ebre reserva biosfera

Publicat el20/6/2018

Les empreses de la Reserva de la Biosfera es reuneixen en el 5è fòrum formatiu al Montsià | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El fòrum s'ha celebrat a Amposta, a la seu del Consell Comarcal del Montsià


Aquest dimarts 19 de juny , l'ens gestor de la Reserva de la Biosfera, el COPATE, ha portat a terme el cinquè fòrum formatiu per a les empreses acreditades amb la marca pròpia de la Reserva, “Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera”, focalitzat en l'eco turisme i la creació de productes complexos.

El fòrum s'ha celebrat a Amposta on la presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carmen Navarro, i el vicepresident del COPATE han donat la benvinguda als assistents destacant la importància de “treballar amb xarxa” i també ha ressaltat la voluntat del COPATE i la Reserva de “contextualitzar aquestes jornades per a les empreses acreditades en el conjunt del territori ebrenc, celebrant cadascun en una comarca”.

Josep Aragonés, director tècnic del COPATE, han compartit amb els assistents com la Reserva de la Biosfera pot esdevenir una oportunitat per crear nous productes turístics més inclusius i més responsables amb el territori.

Albert Folch, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l'Ebre, ha explicat la importància de desestacionalitzar el turisme al territori i de com aquest va cap a un turisme d'autenticitat, sostenibilitat, costums i tradicions, així com també hi ha una microsegmentació i intercionalització a traves dels diferents àmbits i línies estratègiques.

La jornada ha comptat amb la intervenció dels tècnics de l'UICN, Carla Delanutti i Jeremy Sampson, que han explicat en que consisteix el projecte DestiMED subvencionat amb fons europeus i també han donat pautes molt interessants als assistents sobre la conservació, connexió i comunicació de l'eco turisme, explicant conceptes com el de la petjada ecològica i de com són pioners alhora de mesurar l'impacte mediambiental que aquests paquets ecoturístics poden causar al territori.

Finalment, la jornada va finalitzar amb una Taula Rodona per compartir experiències i bones pràctiques entre turisme i agroalimentació, amb la participació de Joan Barberà, president de l'Estació Nàutica, Mercè Todó, propietària de l'allotjament Ca La Leonor, Elias Gil, propietari de les Vinyes del Convent, Ramón Vidal, de Nòmada viatges i Lluís Garcia, propietari del restaurant Estany-Casa de Fusta, on es va posar de manifest que tots el actius variats del territori (natura, cultura, tradició, gastronomia, etc) s'han de donar a conèixer en el seu conjunt, difonent l'essència del destí Terres de l'Ebre Reserva de la Biosfera, mitjançant la cooperació de les diferents activitats i serveis turístics, creant sinergies entre ells. 

L'objectiu d'aquests fòrums és establir un espai permanent de col·laboració público-privada, un espai de trobada entre les empreses acreditades a la marca i l'ens gestor de la Reserva, el COPATE, per tal que les empreses estiguin informades del dia a dia de la Reserva i poder identificar sinèrgies de treball conjuntes, entre empreses i la Reserva i entre les pròpies empreses. També, formar a les empreses en temes concrets i crear una xarxa entre tots els acreditats.



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó

comparteix-ho