CAT | ES
És una de les dades rellevants que aporta l’estudi elaborat per valorar l’impacte econòmic real de l’EN en el seu entorn i avaluar la seva aportació a la societat
Publicat el20/2/2017
L’impacte econòmic de l’activitat de l’Estació Nàutica de La Ràpita supera el milió quatre-cents mil euros anuals, de manera que en els darrers cinc anys, l’EN ha generat un impacte en termes econòmics de 4,7 milions d’euros. És un dels càlculs principals que s’extreuen de l’estudi encarregat a la consultoria Baldrick&Munitz, per tal de valorar i conèixer quin és l’impacte econòmic real que l’EN La Ràpita té en el seu entorn directe i poder avaluar la seva aportació a la societat. L’informe ha estat presentat avui en un acte al qual han assistit l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós; la regidora de Turisme, Rosa Anglés; el president de l’Estació Nàutica, Joan Barberà i el director adjunt del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch.
L’Estació Nàutica rapitenca va ser creada el 2008, compta a dia d’avui amb 84 associats, entre empresaris i col·lectius, que sumen 300 treballadors i un volum de facturació de 22,7 milions d’euros, equivalent al 22,3% del PIB de La Ràpita. Així doncs, l’impacte en l’economia local del funcionament de l’Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita – Delta de l’Ebre, supera els 1.400.000 € d’activitat econòmica, una xifra que és significativa de la rellevància de la repercussió de l’activitat de l’Estació Nàutica al seu entorn. Per als autors de l’estudi, resulta especialment rellevant ressaltar, en el context econòmic actual, els efectes que l’activitat de l’Estació Nàutica provoquen en el mercat laboral i l’ocupació contribuint amb la seva gestió en la creació o manteniment de més de 25 llocs de treball anuals al territori, la qual cosa posa de manifest que a banda d’ingressos els resultats socials econòmicament també són considerables.
Joan Barberà ha assegurat que l’estudi “és una prova del creixement” que està assolint el sector naùtic i turístic rapitenc, tal com demostren les xifres que presenta. El president de l’Estació Nàutica ha explicat que, per arribar-hi, l’estudi ha valorat els principals indicadors d’impacte econòmic de l’EN, tant quantitatius com qualitatius, ja siguin directes, indirectes i tenint en compte també el valor afegit que aporta l’activitat agrupada entorn a l’estació nàutica. L’informe detecta un augment del nombre de visitants, un augment de la despesa i també del nombre de dies d’estada. Pel que fa als qualitatius, valora formar part del club selecte d’estacions nàutiques, la captació de turisme actiu i els efectes sobre la imatge turística.
Un altre dels punts destacables de l’estudi és el que fa referència a la inversió municipal. En aquest sentit, revela que per cada euro invertit, se’n generen 60, i per cada 10.000 euros invertits per l’Ajuntament, a l’Estació Nàutica es generen 10,6 llocs de treball, de manera que la valoració en aquest aspecte és també “molt positiva”.
L’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, ha remarcat la importància del model que es desplega amb aquest instrument que és l’EN, ja que “permet aplicar un model de col·laboració privat-privat i també públic-privat”. En aquest sentit, ha apuntat que “les Administracions tenen la responsabilitat de cooperar amb els empresaris, i potenciar la feina que fan els empresaris turístics en aquest cas, però sobretot, allò que ha permès l’EN és canviar la manera de treballar de molts empresaris en el sentit que han interioritzat que a l’esforç individual que exigeix la seua labor cal afegir també aquest esforç de col3laboració amb la resta per tal que la dinamització econòmica del sector vagi bé i de retruc també la del municipi”.
La regidora de Turisme Rosa Anglès ha assegurat que “aquesta plataforma ha permès desenvolupar una sèrie d’accions per arribar a aquests resultats, perquè ha permès estructurar tot el producte turístic i afavorir la seva comercialització, per tant, de la seva tasca se’n beneficien els turistes i també els empresaris”. En el cas dels empresaris, associats, se’n beneficien de les reserves fetes des de l’EN, en qüestions de formació i també d’impacte promocional.
El director adjunt del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Albert Folch, per la seva banda, ha recordat que el patronat dona suport a l’EN rapitenca des del 2009, amb aportacions inicialment de 15.000 euros i actualment de 20.000 euros anuals. Folch ha titllat el de l’Estació Nàutica “d’exemple d’èxit”, tal com confirmen les dades presentades, que a través del treball conjunt “millora la comercialització i la professionalització del sector a través d’un fil conductor que ho facilita”.
4
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: