CAT | ES
Des del 2015, la Generalitat i la Diputació de Tarragona han invertit 4.468.000€ en l’eradicació de les plagues
Etiquetes natura, medi ambient, mosca negra
Publicat el18/6/2019
L'Ebre s'ha convertit en un riu amb molt nitrogen i fòsfor que augmenta els nutrients i fa créixer també la mosca negra
Aquest matí el delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit la Comissió de Seguiment de la mosca negra per valorar quina és la gestió de les plagues que afecten les comarques ebrenques, amb l'objectiu de “buscar solucions per minimitzar al màxim la repercussió de les plagues en la ciutadania, per això, adoptem el compromís de dur a terme un estudi que analitzi la gestió i estableixi criteris d'actuació” – ha explicat Xavier Pallarés.
Des del 2015, la inversió del Govern de la Generalitat, amb les aportacions de la Diputació de Tarragona, per a combatre les plagues de les Terres de l'Ebre ascendeix als 4.468.000€. En aquest sentit, el delegat del Govern ha destacat que la voluntat del Govern es poder establir “un conveni amb el COPATE per tal d'establir el pressupost i calendaritzar les actuacions que es portin a terme per facilitar la gestió i millorar l'eradicació de la mosca negra”.
En la reunió, els representants dels departaments de la Generalitat implicats i els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), l'ens executor, han posat sobre la taula la situació actual i han valorat els diversos factors que afecten el desenvolupament de les plagues.
En aquest sentit, han destacat diversos factors que caldrà revisar per tal de millorar la gestió de les plagues. D'una banda, el cabal del riu Ebre, per tant, cal establir un mètode de coordinació entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) en la regulació del cabal, especialment per la disparitat dels cabals amb puntes que condicionen molt els tractaments; com també la singularitat de l'Ebre, que s'ha convertit en un riu amb molt nitrogen i fòsfor que augmenta els nutrients i fa créixer també la mosca negra. D'altra banda, també cal tenir en compte l'execució dels tractaments, ja que és una part important de la inversió es destina als helicòpters i al producte contra les larves.
Aquest 2019, el COPATE ha dut a terme 3 tractaments:
Els tractaments han permès reduir les larves de mosca negra i s'han previst dur a terme dos nous tractaments les propers setmanes, a mitjan mes de juny i a mitjan mes de juliol. Un cop realitzats, els tècnics tornaran a valorar la situació i es decidiran les properes actuacions.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: