butlletí EbreActiu

CAT | ES


La Fira Alimentària Festast comptarà amb una cinquantena d'estands al pavelló firal de Tortosa

La 8a edició de la fira tindrà lloc del 8 al 10 de novembre i disposarà de quatre espais diferenciats que seran el gran aparador gastronòmic del territori

Etiquetes   vida activa, fira, gastronomia, tortosa, terres ebre

Publicat el29/10/2024

La Fira Alimentària Festast comptarà amb una cinquantena d’estands al pavelló firal de Tortosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El pavelló firal de Tortosa es convertirà del 8 al 10 de novembre en el gran aparador de la gastronomia ebrenca amb la 8a edició de la Fira Alimentària Festast. En aquesta edició hi participaran una cinquantena d'expositors que representen una vuitantena de marques i entre els quals hi haurà empreses d'alimentació, begudes, restauració, petits productors, empreses d'equipament i serveis. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la regidora de Fires de l'Ajuntament, Sònia Rupérez, han presentat avui el programa de la fira.

"Incrementem el nombre d'expositors participants a Festast, arribant fins a la cinquantena d'estands que hi haurà al pavelló firal amb un 100% d'ocupació de l'espai", ha explicat l'alcalde. L'espai de Festast es dividirà en quatre àrees: experiències gastronòmiques; espai show-cooking; espai aula i l'espai sense gluten i cuina innovadora, de la mà de Fira Àpat. Pel que fa a l'espai lliure de gluten l'alcalde ha avançat que l'Ajuntament ha signat un conveni amb l'Associació de Celíacs de Catalunya mitjançant el qual s'emprendran accions que suposen una millora de vida de les persones afectades per la malaltia celíaca.

Durant els tres dies de la fira gastronòmica conviuran les jornades professionals, amb les demostracions de cuina per part de professionals i en les degustacions i l'oci. Entre els cuiners que participaran en aquesta vuitena edició hi ha: Lorena Prats del restaurant Vista Mar; Ladis Alcalà del restaurant l'Arròs; el gastrònom i cuiner Pep Nogué; Anay Bueno del restaurant Cor Carxofa; Jeroni Castell de les Moles; Vicent Guimerà de l'Antic Molí; la cuinera Ada Parellada; Gessamí i Clàudia Caramés de Meleta de Romer; Fran López de Villa Retiro i el pastisser Isidre Peralta.

"Durant tres dies el pavelló firal de Tortosa mostrarà el potencial gastronòmic de Tortosa i les Terres de l'Ebre. Una oferta gastronòmica que també és un atractiu turístic perquè turisme i gastronomia van de bracet i gaudir de la gastronomia, visitar productors locals o participar en tallers de cuina i fires gastronòmiques és una experiència més perquè els visitants descobreixen el territori", ha dit Rupérez.

Pel que fa a l'accés a la fira serà gratuït i a l'interior del pavelló hi haurà el punt de venda de copes, que seran patrocinades per la federació comercial Tortosa Més i de tiquets, que s'adquiriran a través d'una polsera digital. En aquesta edició l'horari s'allarga una hora i mitja al migdia, de manera que la fira serà oberta de les 11.30 hores fins a les 15.30 i de les 18.00 fins a les 23.00 hores.

Festast 2024 compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, i forma part del calendari firal de Tortosa centrat en els ODS de l'Agenda 2030. També serà present a la fira la Federació Catalana de Denominacions d'Origen (DO) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), que portaran a Tortosa la campanya 'Enlairem les DOP i IGP' i sortejaran una vintena de vols captius a través de les xarxes socials.



butlletí EbreActiu



Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho