CAT | ES
Es tracta d’un projecte innovador per adaptar el tram final del riu Ebre al canvi climàtic. A més, fomentarà l’economia circular i la bioeconomia a la Ribera d’Ebre
Etiquetes natura, entorn, riu ebre, canvi climatic, ribera ebre
Publicat el21/7/2022
El Grup de Natura Freixe anuncia una inversió de fons europeus a la Ribera d'Ebre per adaptar els rius i les zones humides al canvi climàtic mitjançant solucions basades en la natura, desenvolupar estratègies per a fomentar la bioeconomia i l'ocupació verda i realitzar programes d'educació ambiental, entre altres accions.
Aquest programa de treball, que es durà a terme fins al 2025, s'engloba en l'anomenat projecte Fluviatilis, una proposta generada per una agrupació de cinc entitats conservacionistes amb una línia d'actuació principal marcada per la custòdia del territori. Aquestes cinc organitzacions s'han unit per posar en marxa iniciatives transformadores que impulsen la bioeconomia als seus respectius àmbits d'actuació com una oportunitat per mostrar que la conservació dels recursos naturals pot anar de la mà d'activitats que generin desenvolupament econòmic i social.
Aquest projecte, que a la Ribera d'Ebre ha estat presentat pel Grup de Natura Freixe, s'associa amb una estratègia territorial que busca apropar la natura a la població i aborda els possibles efectes del canvi climàtic amb solucions que remarquen el valor de la biosfera. A més, serà una proposta molt interessant per la comarca, ja que tindrà en compte assumptes més enllà de la conservació de la natura, com l'economia circular i el foment de l'ocupació verda.
Fluviatilis, a més, es desenvoluparà simultàniament en diferents zones i, si bé neix amb una visió conjunta, cadascuna de les entitats consorciades coordinarà les actuacions al seu territori: Asociación Para a Defensa Ecolóxica de Galizia (ADEGA) a Galícia, Asociación de Naturalistas del Sureste (ANSE) a la Regió de Múrcia, Grup de Natura Freixe (GNF) a Catalunya, Fundació LIMNE a la Comunitat Valenciana i Red Cambera a Cantabria. El col·lectiu comptarà en tot moment amb el suport científic i tècnic del Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (CEDEX), que monitoritzarà les propostes centrades en la provisió de solucions basades en la natura i d'adaptació al canvi climàtic.
Fons europeus
Aquesta proposta ha estat beneficiària d'una convocatòria de subvencions, impulsada per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), per a grans projectes transformadors d'índole cientificotècnica enfocats a la promoció de la bioeconomia i la contribució a la transició ecològica, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).
L'objectiu d'aquest programa del PRTR és identificar iniciatives transformadores que impulsen la bioeconomia, entesa com una oportunitat per mostrar que la conservació dels recursos naturals és compatible amb activitats que generen desenvolupament econòmic i social.
La convocatòria, que va rebre un total de 132 propostes, ha seleccionat 14 iniciatives entre les quals es troba Fluviatilis, en demostrar la seva contribució a resoldre algun dels grans reptes ambientals i socials per a la conservació del nostre patrimoni natural i biodiversitat, així com la creació d'ocupació.
Font: Grup de Natura Freixe
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: