CAT | ES
Es tracta d’un dels poblats ibèrics més importants de les Terres de l’Ebre
Etiquetes entorn, arqueologia, patrimoni, tivenys, baix ebre, terres ebre
Publicat el26/6/2023
Pla general de les excavacions al poblat ibèric de l'Assut de Tivenys
El grup de recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA), del Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat Rovira i Virgili (URV), torna aquest estiu al jaciment de l'Assut de Tivenys (Baix Ebre) amb l'objectiu de treballar en dos sectors del poblat. El primer, situat a l'extrem meridional, on s'hi van localitzar una muralla i una porta monumental durant les excavacions de l'any 2018, permetria definir les estructures localitzades i comprovar la funcionalitat i la relació entre els elements defensius. El segon sector és el que no s'ha excavat encara i permetrà delimitar el jaciment en la seva totalitat. El jaciment de Tivenys és un dels poblats ibèrics més importants de totes les Terres de l'Ebre.
La d'enguany és la 24a excavació al jaciment des que es va començar a treballar-hi l'any 2000. De la darrera actuació, realitzada el juliol de l'any passat, en destaquen la confirmació de l'inici i la finalització de l'ocupació del poblat que, d'acord amb el grup de recerca, va ser des del segle VII ANE (Abans de la Nostra Era) fins al segle II ANE. També es va detectar una reocupació, per part de tropes romanes, durant les guerres civils que van sacsejar Roma a finals del període republicà l i tot indica que va ser un important centre en època ibèrica.
Els treballs que ara s'inicien s'allargaran fins el 16 de juliol i hi participaran més d'una vintena de persones entre investigadors i estudiants dels graus d'Història i Història de l'Art i Arqueologia de la URV i del màster interuniversitari en Arqueologia Clàssica Aplicada. De fet, durant la primera setmana seran els investigadors qui iniciaran les tasques i les dues setmanes següents hi haurà un equip format per investigadors i alumnes del XII curs d'arqueologia de l'Assut, un curs que permet a als estudiants realitzar pràctiques arqueològiques en un jaciment real del territori.
Per: ACN
Foto: Cedida URV
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: