CAT | ES
L’esdeveniment, que va fusionar patrimoni monumental i gastronòmic, es va centrar en les diferent varietats d’oli OVE ecològic de les Terres de l’Ebre que van protagonitzar els tasts proposats pel restaurant El Bistrot de Gandesa
Etiquetes de la terra, oove, produccio ecologica, producte local, terres ebre, horta de sant joan, oli oliva, terres ebre
Publicat el8/7/2021
L'Associació Lo Rebost Ecològic de les Terres de l'Ebre va realitzar aquest passat dimarts 6 de juliol la seva segona Tarda Gastronòmica, organitzada per a promocionar l'oli OVE que es produeix en ecològic a les Terres de l'Ebre i per a recolzar la Venda de Proximitat.
L'esdeveniment es va celebrar al Convent de Sant Salvador d'Horta de Sant Joan en una perfecta fusió de patrimoni monumental i patrimoni gastronòmic de Les Terres de l'Ebre. Hi van assistir membres de l'Associació, que són productors de TTEE que treballen en ecològic i restauradors de TTEE que els hi donen visibilitat, i Amics de Lo Rebost Ecològic que donen suport a l'Associació.
L'acte es va obrir amb la benvinguda de l'alcalde d'Horta de Sant Joan, en Jordi Martín i va comptar amb la intervenció i el suport d'Albert Salvadó, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Les Terres de l'Ebre i de Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. Tot ells van felicitar l'Associació per la seva iniciativa i la fonamental tasca que està fent per a posar en valor el territori i la gastronomia local.
Tot seguit, el president de Lo Rebost, en Toni Beltrán i el secretari, en Daniel Montoya van destacar la importància de donar visibilitat als productes ecològics locals i van recordar que l'Associació té com a objectiu de llarg recorregut que Les Terres de l'Ebre siguin reconegudes a nivell europeu com una destinació gastronòmica capdavantera en clau ecològica.
A continuació, els productors d'oli OVE membres de Lo Rebost Ecològic van presentar breument els seus productes i van remarcar la necessitat d'incrementar el coneixement sobre les diferents varietats d'oli OVE del territori. També van subratllar la importància d'experimentar amb cadascuna d'elles per a trobar noves i sorprenents combinacions, tant als espais de restauració com a la cuina de casa.
Els assistents a la Tarda Gastronòmica van poder gaudir d'uns saborosos tastets preparats per l'equip del restaurant El Bistrot de Gandesa, que són també membres com a restauradors de Lo Rebost. Cada plateret va ser elaborat utilitzant com a ingredient una varietat d'oli OVE ecològic diferent: Escalivada amb boqueró, amb oli OVE d'arbequina d'Oleum Naturale (Rasquera); Hummus d'alfàbrega amb cruixent de pebrot, amb oli OVE de sevillenca d'Oli Coll de l'Alba (Camarles); Picadillo d'hortalisses amb enciam, amb oli OVE d'empeltre de Rius d'Or (La Fatarella); Ceviche de verat, amb oli OVE de morruda d‘Oli Coll de l'Alba; Terrina de corder, amb oli OVE de picual d'Identitat EVOO (Horta de Sant Joan); i Taronja osmotitzada amb estèvia i garrofí, amb oli OVE de farga de Biopaumerà (Rasquera). Els ingredients principals que es van fer servir per a les elaboracions dels plats eren també d'altres membres de l'Associació, també afiliats a la Venda de Proximitat: les fruites i verdures de L'Horta de Carme (Camarles); el pa d'Ecoespelta (Roquetes); i el miso de Kenshô (L'Ampolla).
Van acompanyar l'àpat els vins de Biopaumerà (Rasquera) i de Cellers Tarroné (Batea), una infusió freda d'herba llimona, menta i marialluïsa d'Ecoherbes (L'Ampolla) i un refresc preparat amb llima i mel de l'Horta de Carme.
La proposta gastronòmica que Lo Rebost Ecològic pretén impulsar als espais de restauració que hi formen part passa per què els seus clients puguin gaudir d'un àpat complert a base de productes ecològics de Les Terres de l'Ebre. Per això, l'Associació requereix que els restauradors membres incloguin a les seves cartes com a mínim un primer plat, un segon plat, i unes postres amb els ingredients principals ecològics i de Terres de l'Ebre i que disposin d'almenys un vi blanc, un vi negre, i una beguda no alcohòlica també ecològics i del territori.
Al llarg de l'estiu, encara es podrà gaudir de dues Tardes Gastronòmiques més, dedicades al vi ecològic i a les fruites i verdures ecològiques de les Terres de l'Ebre.
Les Tardes Gastronòmiques de Lo Rebost Ecològic s'organitzen amb el suport de la Generalitat de Catalunya per a recolzar la Venda de Proximitat que està regulada, i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013.
L'Associació Lo Rebost Ecològic de Les Terres de l'Ebre neix amb l'objectiu de posicionar les Terres de l'Ebre com una destinació de referència pel turisme gastronòmic en clau ecològica. L'Associació està formada per productors i elaboradors de Terres de l'Ebre que treballen en ecològic i per espais de restauració del territori que utilitzen els seus productes a les seves elaboracions per donar-los visibilitat.
Per: Redacció
Fotos: Cedides
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: