CAT | ES
Els objectius són recrear una «falsa colònia» que atregui els voltors negres que sobrevolin la zona, facilitar un lloc de nidificació per a parelles novelles, i afavorir, així, futures accions per al retorn d’aquesta espècie amenaçada als Ports
Etiquetes natura, fauna, parc natural ports, tortosa, terres ebre
Publicat el13/3/2023
El voltor negre és una de les quatre espècies de voltor a Europa. Tot i que en l'àmbit del Pac Natural dels Ports es considera extingit, des de fa uns anys estan incrementant les observacions d'individus no reproductors procedents d'altres indrets de la península Ibèrica. Per afavorir l'assentament d'aquests exemplars dispersants, l'associació GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Salvaje y su Hábitat) hi ha instal·lat 17 plataformes niu i 2 rèpliques de voltor negre en boscos del terme municipal de Tortosa. Els objectius són recrear una “falsa colònia” que atregui els voltors negres que sobrevolin la zona, facilitar un lloc de nidificació per a parelles novelles, i afavorir, així, futures accions per al retorn d'aquesta espècie amenaçada als Ports.
El projecte Monachus de GREFA porta quinze anys d'experiència amb la recuperació del voltor negre al Pirineu català i al Sistema Ibèric Nord i ha dut a terme aquesta nova fase als Ports en el marc de la convocatòria de subvencions als Espais Naturals amb fons europeus FEADER. La construcció de les plataformes artificials ha comptat amb el Grup de Suport de Muntanya (GSM) del Cos d'Agents Rurals i amb l'assessorament d'un tècnic especialista del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.
Per: Redacció
Foto: PN Ports
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: