Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Més de 30 expositors participaran aquest cap de setmana a la Fira de Sant Lluc d'Ulldecona

Se celebrarà aquest cap de setmana, 19 i 20 d’octubre, i de nou se centrarà en la gastronomia i l’artesania

Etiquetes   turisme gastronomic, fira, ulldecona, montsia, terres ebre

Publicat el17/10/2019

Més de 30 expositors participaran aquest cap de setmana a la Fira de Sant Lluc d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Fira de Sant Lluc d'Ulldecona se celebrarà aquest cap de setmana, 19 i 20 d'octubre, de nou centrada en la gastronomia i l'artesania. Fa dos anys el certamen va renovar imatge i format, distribuint les parades i les activitats en diverses àrees temàtiques. Enguany, la ubicació de les parades es concentra a la Plaça de la Diputació i Casa de Cultura. Hi prendran part una trentena d'expositors, el número més alt d'aquests darrers anys. A més, com ja ve sent habitual, es faran degustacions gastronòmiques quasi cada hora, amb la participació enguany de més de vint bars i restaurants del municipi.

La Fira està dividida en diverses parts: zona de gastronomia i productes de proximitat, zona d'artesania i comerç, àrea infantil, i un punt de tasts, tallers i demostracions de cuina. A més, en aquesta edició, jugarà un paper especial la música, amb l'esdeveniment Tot Swing. Tant dissabte com diumenge hi haurà diversos tallers i exhibicions de swing, amb els professors Xexs Bujosa i Marisol Castilla des de Swingmanics de Barcelona i Dansing d'Ulldecona.



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó


A banda de les parades amb diversos productes i de les degustacions gastronòmiques pròpiament, hi haurà tallers d'elaboració de pa, de cuina amb tupperware, maridatge de vins i formatge, tast de tes, d'elaboració de canapès i entrants de festa, el concurs d'all i oli de l'Associació de Mestresses de Casauna, la demostració del nou Menú Arrels de l'Antic Molí i el II Concurs de Cuina “Cuinem amb Mel” a càrrec de l'Associació de Joves Cuiners de Catalunya. Una altra de les activitats especials, forma part també a la vegada de la programació de Patrimònium. Es tracta de la xerrada i taller de cuina “Fauna i alimentació a l'epi-paleolític: Menjar-se la prehistòria" a càrrec de l'arqueòleg i Director de l'Institut de Patrimoni Cultural Immaterial, Lluís Garcia Petit, i el cuiner expert en la història de l'alimentació, Sergi Caselles.

També les activitats lúdiques i culturals adquireixen una notorietat especial, amb la XXXVIII Trobada de Corals amb la participació de l'Orfeó Ulldeconenc, el Cor Iúbilo d'Alcanar i la Coral Galerenca, les Jornades de Teatre del CCR, la primera una caminada solidària contra el càncer de la secció local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer o l'entrega de premis del XXXII Concurs de Narrativa del Grup de Dones.

Podeu consultar tota la programació de la Fira en aquest enllaç.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament d’Ulldecona

comparteix-ho