CAT | ES
Els 654 primers visitants del museu procedeixen de diferents parts del país com la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i País Basc. A l’interior del museu es pot trobar una gran mostra del patrimoni marítim de Benicarló que es complementa amb recursos visual com ara maquetes o vídeos
Etiquetes natura patrimoni, benicarlo baix maestrat
Publicat el17/8/2018
Des del passat 13 de juliol, el Museu dels Mariners de Benicarló ha rebut un total de 654 visites, la majoria procedents de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya i País Basc. Les visites guiades a la llotja han aportat nombrosos visitants a aquest espai museístic, tot i que també s'han registrat visitants interessats a conèixer exclusivament el contingut d'aquest nou museu, creat per a donar visibilitat i posar en valor el treball de la gent de la mar. A banda de les comunitats ja nomenades, també s'han apropat a conèixer el museu visitants d'altres punts del país com La Rioja, Madrid, Castella i Lleó, Navarra, Astúries i veïns de la pròpia comarca.
Aquestes xifres són el punt de partida de l'activitat d'aquest espai destinat a reconèixer el patrimoni de la gent de la mar i posar en valor els seus oficis i les seues tradicions. Ubicat en les instal·lacions de l'antic far de la ciutat, la seua creació ha permés identificar, inventariar, preservar i difondre el llegat cultural inherent i característic del patrimoni marítim i pesquer de la ciutat des dels seus orígens. La gran quantitat d'objectes exposats ha estat possible gràcies a les donacions de mariners de Benicarló que es trobaven al Museu de la Mar Sant Telm.
Amb un pressupost de 221.000 euros a càrrec de la Diputació de Castelló, el projecte museístic es va començar a desenvolupar una vegada finalitzades les obres de reconstrucció de l'antic far que data de 1886. Així també, la corporació provincial es va fer càrrec dels 30.000 euros de pressupost de museïtzació del centre que va ser inaugurat ara fa un mes per l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada dels vicepresidents de la Diputació Vicent Sales i Andrés Martínez.
El Museu dels Mariners ocupa una superfície de 1.600 m2 en la qual estan repartides diferents seccions expositives que mostren la història marítima de Benicarló, la llotja i la subhasta, la història del far, els equips de navegació antiga, la comercialització de la pesca, les diferents tipologies de pesca, els peixos que es comercialitzen a Benicarló, els oficis tradicionals que envolten el món del mar (remendadores, calafates, mariners mercants i mariners pescadors), el sector pesquer en l'actualitat i la gastronomia.
A més de les peces patrimonials exposades a l'interior del museu, la visita es completa amb una part visual conformada entre d'altres per una maqueta de l'antiga llotja, entrevistes a mariners i a l'últim subhastador, un vídeo del nét del faroner que va viure de menut al far i una tauleta tàctil amb fitxes de tots els peixos que es poden trobar al Mercat de Benicarló.
Fotos Ajuntament de Benicarló
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: