CAT | ES
Els treballs sobretot se centren en la consolidació dels murs i feines arqueològics per a descobrir el passat els primers pobladors
Etiquetes entorn, arqueologia, vinaros, baix maestrat, patrimoni
Publicat el14/6/2021
L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat per la regidora de Cultura, Anna Fibla, van visitar la passada setmana el poblat iber del Puig de la Misericòrdia per veure les noves excavacions arqueològiques. Es tracta de la campanya anual que sempre es realitza al jaciment per tal de consolidar-lo i sobretot per a descobrir noves troballes que ajuden a comprendre millor el passat dels primers pobladors de Vinaròs.
Alsina va destacar que "és important treballar per a preservar el jaciment perquè forma part de la nostra història, a més també de ser un important recurs turístic". En aquest sentit, assenyalava que en els darrers anys aquestes feines han tret a la llum importants descobertes que han servit per comprendre millor la forma de vida dels ibers, al mateix temps que també s'ha treballat per a preservar l'estabilitat del poblat.
Per la seua banda, la regidora Fibla ha assenyalat que “des de Govern Municipal sempre apostarem per la preservació del passat i la realització d’excavacions al jaciment iber, perquè ajuden a posar en valor el passat de la localitat, al mateix temps que també suposen generar nous atractius culturals i turístics, tant per als veïns com per als visitants”.
Les restes iberes del Puig de la Misericòrdia són unes de les importants de la comarca del Baix Maestrat amb més de 2.700 anys d’antiguitat, amb algunes descobertes singulars, com per exemple, un petit taller que es feia servir per crear petites peces de metall o un magatzem que es va incendiar, deixant moltes restes, entre elles vasos que contenien cereals i que ha ajudat a comprendre millor la dieta dels ibers.
Per: Redacció
Foto: Ajuntament de Vinaròs
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: