CAT | ES
La zona més afectada de Batea i Caseres ja va patir greus pèrdues per una tempesta violenta la verema passada
Etiquetes de la terra, agricultura, raïm, sector vitivinícola, batea, caseres, terra alta, climatologia
Publicat el7/7/2022
Efectes de la pedregada a una de les finques de Biocaseres, a Caseres
Les tempestes i la pedregada que va caure aquest dimecres a la tarda a la Terra Alta ha afectat fins a 3.000 hectàrees de vinya a la zona entre Batea i Caseres. Els danys als ceps poden suposar pèrdues de producció d’entre el 30% i el 80% de raïm depenent de la finca. La vinya ja estava molt despampada –se li treu fulla per afavorir la maduració d’estiu del fruit- i alguns camps s’han vist molt perjudicat. Caldrà veure si els ceps "cicatritzen" i si les acumulacions d’aigua als camps no porten problemes de míldiu. La zona ja va patir greus pèrdues en les fortes tempestes del setembre passat, quan la pedregada també va afectar les vinyes en plena campanya de verema. Els danys s’acabaran de quantificar els pròxims dies.
"Molt mal. La meitat del raïm està xafat i aquests grans s’assecaran i la resta se suposa que podran veremar, però veurem perquè la planta està molt matxucada. No ho sabem i si tenim problemes de míldiu, no podrem tractar", ha advertit Paladella. En alguns punts van caure fins a 80 litres en menys de mitja hora. "L’aigua no drenarà, almenys durant un parell de dies i no sabem què pot passar", ha insistit.
Les tronades són habituals a la zona però aquestes pedregades intenses passaven cada molt. "Portem tres anys seguits i no sé si és canvi climàtic o què és, però no és massa normal. Batea no era molt perjudicada amb la pedra i ara cada any quan no és una cosa és una altra", ha assenyalat el responsable del sindicat agrari. Els pagesos continuen quantificant els danys, també als camins i bancals i en algunes explotacions d’olivera intensiva, on ha fet caure bona part de les olives a terra. Encara hi ha finques on no s’ha pogut accedir.
També al municipi de Batea la tempesta va tombar alguns arbres i es van patir algunes inundacions en baixos d’habitatges i algun edifici municipal.
Per: ACN
Foto: BioCaseres
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: