CAT | ES
Es treballa en dissenyar de rutes interpretades per posar en valor turístic les construccions de pedra en sec del terme
Etiquetes turisme, entorn, pedra en sec, peniscola, baix maestrat, serra irta
Publicat el12/2/2019
Marges de pedra en sec al Parc Natural de la Serra d’Irta
Després de la recent declaració d'aquest tipus de construccions com a Patrimoni de la Humanitat, des de l'Ajuntament de Peníscola s'impulsa un projecte de catalogació i interpretació d'exemples representatius d'aquest patrimoni local i el disseny de rutes interpretades per posar-lo en valor turístic.
Per això, l'alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, i la regidora de l'àrea de Cultura, Raquel París, han mantingut ja la segona trobada amb el cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, expert i estudiós d'aquest tipus de construccions, al qual s'han sumat, en aquesta última ocasió, el tècnic de l'àrea d'Esports juntament amb dos membres del club senderista local, grans coneixedors de les senderes per les quals haurà de discórrer el nou recorregut turístic.
Amb diversos llibres publicats sobre aquesta temàtica, i després de la participació en diversos congressos internacionals – un d'aquests a Peníscola l'any 2000- Simó assessora l'equip de govern en aquesta matèria per impulsar la posada en valor turístic d'aquest patrimoni i, des d'ara, compta amb la col·laboració dels qui han recorregut sendes i senderes al llarg i ample del terme municipal, amb l'objectiu de traçar els recorreguts entre els punts d'interés, catalogar-ne la seua dificultat – ja que la majoria estan dins del mateix Parc Natural de la Serra d'Irta – i establir-ne les rutes que es proposaran als visitants.
A l'equip de treball, multidisciplinar, s'uniran experts en patrimoni local, així com l'àrea de turisme “amb el compromís de divulgar i promoure el coneixement i el valor d'aquest patrimoni del qual disposem en el nostre municipi” ha conclòs l'alcalde.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: