Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La població de voltor comú creix un 50% a Catalunya

Segons l’últim cens publicat, el 2018 es van localitzar 1.628 parelles repartides en 170 colònies i 23 parelles aïllades. La demarcació de Tarragona representa el segon nucli en importància pel que fa a la presència reproductora de l’espècie

Etiquetes   natura, fauna, parc natural ports, parc natural serra montsant, priorat, baix ebre, montsià, terra alta, ribera ebre, voltors

Publicat el29/10/2019

La població de voltor comú creix un 50% a Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La població de voltor comú (Gyps fulvus) a Catalunya ha augmentat un 50% en l'última dècada segons dades del darrer cens publicat, corresponent al 2018. L'informe ha estat elaborat a Catalunya pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i a tot l'Estat ha estat coordinat per SEO/BirdLife. El nou cens avalua l'evolució del voltor comú tenint en compte l'anterior cens, del 2008.

Concretament, a Catalunya, el 2018 s'han identificat 1.628 parelles repartides en 170 colònies i 23 parelles aïllades. El 82% de la població es concentra dins d'àrees protegides dins la Xarxa Natura 2000 o espais naturals de protecció especial. L'increment en l'última dècada a Catalunya ha estat, doncs, considerable, de prop del 50%, en comparació amb les 1.115 parelles detectades el 2008.



Venda online productes de la terra


La demarcació de Tarragona representa el segon nucli en importància pel que fa a la presència reproductora de l'espècie, tot i que l'evolució ha estat pràcticament inexistent en l'última dècada. Així, s'ha passat de les 232 parelles del 2008 a 279 el 2018, repartides en 30 colònies i 10 nius aïllats. Es reparteix ara per cinc comarques (una més que el cens anterior): el Baix Ebre, amb 146 parelles; la Terra Alta, amb 78 parelles; el Montsià, amb 35 parelles; el Priorat, amb 17 parelles, i la Ribera d'Ebre, amb 3 parelles, com a la nova comarca amb nius de voltor comú. La colònia més gran en aquesta zona es localitza al Baix Ebre, dins l'àmbit del Parc Natural dels Ports, amb 53 parelles. Destaca, també, la colonització incipient de la comarca de la Ribera d'Ebre i la creixent presència de l'espècie al Priorat i, especialment, al Parc Natural del Montsant.


Per: Redacció

Foto: Pixabay

comparteix-ho