CAT | ES
Properament, es posarà en marxa la taula de cogestió adaptativa de les badies del Delta de l’Ebre, per tal d’aconseguir-ne una producció aqüícola sostenible
Etiquetes natura, patrimoni, sant carles de rapita, montsia, delta ebre, terres ebre
Publicat el15/12/2017
Muscleres a la badia dels Alfacs, Delta de l'Ebre
La seu de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, va acollir aquest passat dimecres 13 de desembre, la presentació de l'estudi científic ‘Anàlisi ambiental de les badies del Delta de l'Ebre i el seu entorn. Cap el desenvolupament d'una eina per a la seva gestió integrada'. A l'acte hi van assistir el director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Sergi Tudela, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Terres de l'Ebre, Ferran Grau.
Es tracta d'una recerca pionera, llargament esperada al territori, que ha de contribuir a posar les bases per a una gestió integrada i sostenible de l'aqüicultura de bivalves, i que es presentarà en el marc d'una jornada, que comptarà amb la presència dels membres de la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre (FEPROMODEL), científics del Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners (CIIRC) i de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Sant Carles de la Ràpita presentaran els principals resultats de l'estudi, que ha estat encarregat pel DARP a instàncies de l'esmentada direcció general.
Aquesta estudi suposa la culminació del que es va presentar, el passat 8 de març, sota el títol ‘Anàlisi de la circulació i renovació de l'aigua a la Badia del Fangar sota condicions presents i futures. Implicacions per a la gestió' i del que va ser presentat, el 26 de setembre, amb el títol ‘Canvis a la Badia del Fangar: com afecta la circulació a la pesca i l'aqüicultura”.
La Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament ha treballat activament amb les institucions científiques de referència del país per a dissenyar actuacions en suport d'un model sostenible de les activitats aqüícoles i pesqueres de les badies del Fangar i dels Alfacs del Delta de l'Ebre; i el treball que avui es presenta és l'eix central d'aquesta estratègia.
Sobre aquesta base de coneixement, i conjuntament amb tots els actors del territori, properament es posarà en marxa la taula de cogestió adaptativa de les badies del Delta de l'Ebre, impulsada des de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims a fi i efecte d'aconseguir una producció aqüícola sostenible de les mateixes.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: