Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Queden llamprees a l'Ebre?

Tècnics del LIFE Migratoebre i de la Universitat de Santiago de Compostela estan comprovant si encara queden poblacions d’aquesta espècie alt ram final del riu

Etiquetes   natura, riu ebre

Publicat el4/9/2018

Queden llamprees a l’Ebre? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquests primers dies de setembre, tècnics del LIFE Migratoebre treballen conjuntament amb l'equip de recerca de la Universitat de Santiago de Compostela, encapçalat per Fernando Cobo, per comprovar si queden poblacions de llamprea (juvenils) al tram final de l'Ebre. Amb els resultats es prepararà un projecte pilot de reintroducció d'aquesta espècie al riu Ebre, que permetrà fer-ne seguiment.

Les llamprees són un tipus de peixos molt primitius que pertanyen a la superclasse dels àgnats, és a dir, sense mandíbules. Presenten un cos molt llefiscós, sense escates i amb forma cilíndrica. Tenen l'aparença d'una anguila i la seva boca inclou unes dents còrnies i en forma de ventosa característica. S'alimenta de la sang que absorveix a través de la boca a les seves preses vives.

La llamprea neix al riu i quan es converteix en exemplar adults, descendeix al mar on viurà fins a arribar a la maduresa sexual. És llavors quan comença un viatge migratori, remuntant el riu per pondre.

Les llampreses van ser abundants en tots els rius de l'oest de la península Ibèrica, però avui en dia ja n'han desaparegut de molts. Es pesca sobretot a Galícia, a les desembocadures dels rius Ulla i Miño.


Queden llamprees a l’Ebre? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Foto LIFE Migratoebre



Venda online productes de la Terra

comparteix-ho