Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Rècord històric de parelles reproductores de flamenc al delta de l'Ebre

Per altra part, a causa de la Covid-19, s’ha anul·lat l’anellament de polls de flamenc, que previsiblement s’havia de portar a terme aquest juliol

Etiquetes   natura, ocells, fauna, flamencs, delta ebre, parc natural delta ebre

Publicat el1/6/2020

Rècord històric de parelles reproductores de flamenc al delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha fet públic el nombre de parelles de flamenc que s'han reproduit aquesta temporada en aquest espai natural. En total han estat un total de 4.303 parelles, un valor que constitueix el màxim històric. El comptatge s'ha realitzat el 22 de maig passat, gràcies a les imatges aèries obtingudes amb un dron de l'Àrea Regional a les Terres de l’Ebre del Cos d'Agents Rurals.

Com és habitual, l'única colònia existent d'aquesta espècie a Catalunya, s'ha ubicat en un dic de les salines de la Trinitat de la Punta de la Banya, al terme de Sant Carles de La Ràpita.

Les 4.303 parelles de 2020 s'han situat molt per sobre de la mitjana (1.523,7 parelles) des que aquesta au es va establir a les salines de la Trinitat l’any 1992. L’anterior màxim històric era de 3.139 parelles l’any 2009.


Anul·lat l'anellament de polls de flamenc

L'anellament de flamencs és una activitat científica que requereix la participació d'unes 250 persones, entre tècnics i voluntaris. Les característiques d'aquesta activitat (reunions multitudinàries, transport per accedir a la zona d'anellament...) fan que en l'escenari de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 no sigui aconsellable la seva realització. Per aquest motiu, des del Parc Natural del Delta de l'Ebre s'ha pres la decisió de suspendre l'anellament de flamenc de 2020, que previsiblement s'havia de portar a terme aquest juliol.


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu

comparteix-ho