Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La Reserva Natural de Sebes treballa amb la reintroducció de la cigonya blanca a les Terres de l'Ebre

Aquesta intervenció i el seguiment de diverses espècies a les llacunes i canals de Sebes compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona

Publicat el3/2/2017

La Reserva Natural de Sebes treballa amb la reintroducció de la cigonya blanca a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Cigonya blanca a la Reserva Natural de Sebes | EbreActiu.cat


L’Ajuntament de Flix ha rebut una aportació de 25.000 euros de la Diputació de Tarragona per a la realització d'actuacions de conservació i gestió de la Reserva Natural Riberes de l'Ebre, que inclou l’espai de Sebes i el meandre de Flix. El conveni que regula l’aportació corresponent a l’any 2016 el van signar pel president de la Diputació, Josep Poblet, i l’alcalde de Flix, Marc Mur.


Actuacions de conservació i millora d'hàbitats i espècies

Les intervencions a la reserva natural que es duen a terme a través d’aquesta col·laboració permeten treballar en la reintroducció de la cigonya blanca a les Terres de l'Ebre, així com el seguiment de diverses espècies: la fauna piscícola a llacunes i canals de Sebes, la població de llúdriga, aus, i amfibis i rèptils d'especial protecció. A més, es realitzen activitats relatives a la pastura amb cavalls de la Camarga i conservació d'hàbitats prioritaris.

La Reserva Natural Riberes de l'Ebre inclou l'espai de Sebes i el meandre de Flix i constitueix un dels ecosistemes fluvials de més rellevància de Catalunya, amb una important riquesa de flora i fauna. L'any 1992 va ser inclosa per la Generalitat de Catalunya, dins el Pla d'Espais d'Interès Natural, amb una superfície de 105,63 hectàrees, i l'any 1995 va ser declarada Reserva Natural de Fauna Salvatge, amb una superfície total de 163 ha. Posteriorment va ser inclosa a la Xarxa Natura 2000 sota el nom “Riberes i Illes de l'Ebre” i amb una superfície total de 253 ha.

L'any 1996 el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya va encomanar la gestió d'aquest espai natural a l'Ajuntament de Flix. Des d'aleshores, el Grup de Natura Freixe (GNF) té l’encàrrec de gestionar els equipaments de la reserva. La Diputació de Tarragona col·labora en la realització d’actuacions per a la preservació de la salut i la natura, conscient de la importància ecològica i estratègica d'aquest espai.

comparteix-ho