CAT | ES
Divendres 9 de febrer comencen les XI Jornades Gastronòmiques de la Galera
Etiquetes vida activa, gastronomia, galeres, alcanar, les cases alcanar, terres ebre
Publicat el6/2/2024
La gastronomia serà la principal protagonista de les Terres de l'Ebre durant els mesos de febrer i març amb la celebració de les XI Jornades Gastronòmiques de la Galera. Un any més els restaurants d'Alcanar, les Cases, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i La Ràpita s'han unit per oferir receptes innovadores, combinades amb la cuina més tradicional, elaborades amb el millor producte de proximitat i amb la galera com a principal protagonista.
En el cas d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja participen un total de 12 establiments, on cada xef ha preparat menús especials per a sorprendre els paladars més exigents. Crema de galera amb galera infusionada i crostons de pa de galera, brioix amb galeres, suquet mariner de galeres i la seva maionesa, galeres a l'estil de la casa o carpaccio de galera amb encenalls de foie gras, són algunes de les receptes que es podran degustar del 9 de febrer al 10 de març.
Els restaurants que participen són el Nàutic de les Cases, Can Manel, Casa Ramon, La Marinada, Les Barques "Can Joan", Tancat de Codorniu, Hotel Carles III, Les Palmeres, La Mar, Bitácora, Casa Esquerra i Serramar. Tots ells oferiran menús que oscil•laran entre els 30 i els 45 euros amb entrants, plat principal a escollir, postres i celler amb vins de Denominació d'Origen Terra Alta inclòs.
El regidor de Turisme i Pesca, Marc Chavalera, ha destacat que la galera és un dels productes més preuats a la cuina gràcies al seu sabor i a la seva gran versatilitat, que la fan ideal per a combinar en tota classe de receptes. En aquest sentit, assenyalava que "les Jornades són una bona oportunitat per gaudir de la nostra gastronomia reconeguda a tot el país gràcies al bon treball dels nostres cuiners i cuineres".
D'altra banda, Chavalera indicava que aquestes Jornades també busquen dinamitzar i impulsar el sector pesquer, segons afegia, "cada dia les barques surten a la mar per capturar el millor producte marítim que fan possible gaudir d'una gastronomia de gran qualitat a les Cases d'Alcanar i les Terres de l'Ebre".
vFinalment, el regidor convidava tots els veïns, veïnes i visitants a apropar-se fins al municipi per degustar les elaboracions dels restaurants, a més de poder combinar la visita amb les activitats culturals que es proposen a través de l'agenda Cultiva't.
Per: Redacció
Foto: Alcanar Turisme
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: