Canal Whatsapp EbreActiu

CAT | ES


El RIHIHIU, reconegut com a Projecte Revelació en els Premis Gestió Cultural de Catalunya

El festival se celebra en l’entorn natural de la Plana del Montsià i programa col·loquis, espectacles de teatre, dansa i música experimental al voltant de les dissidències de gènere i la cultura rural

Etiquetes   vida activa, cultura, santa barbara, mas de barberans, montsia, terres ebre

Publicat el24/10/2023

El RIHIHIU, reconegut com a Projecte Revelació en els Premis Gestió Cultural de Catalunya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


"Per la seva innovació en la conceptualització del projecte, per la seva temàtica i la seva gestió". Amb aquests arguments, el jurat dels Premis Gestió Cultural que promou l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) ha guardonat el festival RIHIHIU d’Arts Vives a les masades de la plana del Montsià amb el Premi Revelació. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest dilluns al vespre en una gala a la sala Paral·lel 62 de Barcelona. A l’acte han assistit les dues codirectores del festival, Anna Zaera i Zoraida Rosselló, a més d’una representació dels veïns i del consistori de Santa Bàrbara, municipi on es va iniciar el projecte ara fa dos anys.

Aquests premis tenen per objectiu promocionar, visibilitzar i donar valor a la professió de la gestió cultural a Catalunya i a la seva contribució al sector cultural. Es tracta de guardonar aquelles persones, projectes o organitzacions que destaquin per la seva excel·lència i innovació i fomentin els valors culturals i socials propis de la cultura. Poden ser candidates als Premis persones, projectes o organitzacions que hagin contribuït a atorgar prestigi, valor o projecció a la cultura del país, des de la seva tasca en gestió cultural.

El Rihihiu, Festival d’Arts Vives a les Masades va nàixer fa dos anys a Santa Bàrbara (Montsià) i en només tres edicions s’ha expandit a la població veïna de Mas de Barberans i ha esdevingut un pol de debat i creació cultural al sud de Catalunya. El projecte de les creadores i activistes Anna Zaera i Zoraida Roselló inclou música, dansa, teatre i performances, i té la voluntat de reflexionar sobre el patrimoni rural i paisatgístic des d’una perspectiva de gènere. L’objectiu: promoure la dissidència i l’experimentació, desestigmatitzar la mirada esbiaixada cap al món rural, i imaginar aquells possibles que la història no ha deixat escrits, com les representacions de gènere o l’empoderament de la dona en el món agrícola.

L’entrega del premi s’ha celebrat just l’endemà del tancament de la tercera edició del RIHIHIU que s’ha celebrat del 20 al 22 d’octubre a Santa Bàrbara amb la implicació de veïns i veïnes i la intervenció d’artistes com Pau de Nut, Íngrid Bertomeu, Maria Pons, Clàudia Serrahima, Iris Muñoz, Ubaldo, Marina Herlop, Accent Ensemble i Isabel Do Diego.

Durant la gala d’aquest dilluns, també s’han premiat altres projectes en la categoria d’Impacte (per un projecte d’òpera comunitària del Gran Teatre del Liceu de Barcelona), en la categoria de Trajectòria (per a Alfons Martinell en reconeixement de la seva destacada carrera en els àmbits de l’educació, la cultura i el desenvolupament sostenible), en la categoria Internacional (per a Tere Badia, especialista en l’àmbit de la teoria i gestió de polítiques culturals, la teoria de xarxes, la innovació i les arts) i en la categoria de projecte Sostenible (per al Festival Cantilafont de música i arts escèniques als pobles del Lluçanès).

L’APGCC es va fundar l’any 1993 amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada i la plataforma de representació i reflexió dels professionals de la gestió cultural de Catalunya. Des de llavors, s’ha anat consolidant com una organització de referència en el sector cultural i com altaveu de professionals de la gestió cultural a Catalunya. Actualment, està formada per més de 750 professionals procedents de diversos àmbits, com ara les arts escèniques, les arts visuals, el patrimoni, la docència, les administracions i serveis públics.


Per: Redacció

Foto: Cedida

8 impressions d'aquesta pàgina (des de 17/3/2025) 8

comparteix-ho