Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Les salines entren al centre d'art Lo Pati per reflexionar sobre el seu valor cutural i ambiental

Fins al 30 d’abril, l’exposició El valor de la sal reuneix les creacions de vuit artistes nacionals i internacionals vinculats a espais de salobrars

Publicat el24/2/2023

Les salines entren al centre d’art Lo Pati per reflexionar sobre el seu valor cutural i ambiental | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Salario d'Eva Lootz


Des de fa unes dècades, les pràctiques culturals contemporànies han inclòs en la seva agenda artística la qüestió ecològica i l'activisme mediambiental. De la mateixa manera, també han introduït, el concepte de ruralitats en clau d'àrea de treball i reflexió. Aquest és el paradigma general del qual parteix l'exposició El valor de la sal que es podrà veure a Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre del 25 de febrer al 30 d'abril. La mostra recull el punt de vista de vuit artistes —nacionals, internacionals i de molt diverses generacions— sobre la importància dels salobrars tant des del punt de vista antropològic i cultural, com en la generació d'hàbitats de gran biodiversitat.

Des del punt de vista artístic, la proposta és molt eclèctica i inclou dibuixos al carbó, projeccions de vídeos, escultures efímeres i fotografies, entre altres. L'exposició està comissariada per Juan Guardiola, historiador de l'art, exdirector del Centro de Arte y Naturaleza (CDAN) d'Osca i actual director de la fundació Díaz Caneja de Palencia i contempla les següents instal·lacions:

El capítol del mar de Bárbara Fluxá (Madrid, 1974); La sal de Carmen Laffón (Sevilla, 1934 – Sanlúcar de Barrameda, Cadis, 2021); Vigilaban en la última luz la aparición del espejismo de Cristina Mejías (Jerez de la Frontera, 1986); Salario d'Eva Lootz (Viena, 1940); Alrededor de las salinas de Jacinto Esteva (Barcelona, 1936 - 1984) Cotacero de Jorge Yeregui (Santander, 1975); Madre sal i Cartografía de la sal de Lucia Loren (Madrid, 1973); Las Puntas, Fuencaliente i Los Cocoteros de Luna Bengoechea (Gran Canària, 1984); i Roca de sal de Miguel Sbastida (Madrid, 1989).


Salario d'Eva Lootz

El valor de la sal tancarà el 30 dabril amb un concert del duet Menhir. El grup format per l'artista visual Coco Moya (Gijón, 1982) i el músic Iván Cebrián (Conca 1980) proposa una aproximació a les salines amb un espectacle en el qual el públic pot deambular lliurement entre les salines mentre sent els sons de la seva instal•lació; una proposta corporal que interactua amb la terra, les pedres, l'aire i el so, així com amb altres elements disseminats per l'espai, com l'aigua, l'argila o la sal (lloc encara per determinar).


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho