Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Salinitzen l'aigua de la zona on es van detectar els capgrossos de granota toro

S’està inundant amb un cabal de 0,5m3/s procedent de la badia, amb l’objectiu de salinitzar l’aigua a 15 grs. de sal per litre o més, per a eliminar els capgrossos d’aquesta espècie invasora

Etiquetes   natura patrimoni, granota toro, parc natural delta ebre

Publicat el15/8/2018

Salinitzen l’aigua de la zona on es van detectar els capgrossos de granota toro | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre estan treballant amb la salinització de la zona on van ser detectats els capgrossos de granota toro. En concret, s'està inundant amb un cabal de 0,5m3/s procedent de la badia, amb l'objectiu de salinitzar l'aigua a 15 grs. de sal per litre o més, per a eliminar els capgrossos d'aquesta espècie invasora. Aquest nivell de sal no representa cap perill per a les espècies autòctones de peixos, com els llissals o les anguiles, que estan adaptades a ambients salins.

De moment, es manté el mostreig i trampeig en el perímetre exterior, sense trobar cap exemplar fins a la data d'avui. Durant les tasques i treballs de seguiment i control de la granota toro efectuades fins al 9 d'agost, es van capturar 934 capgrossos d'aquesta espècie i cap adult.

La primera setmana d'agost, tècnics i voluntaris van construir una tanca perimetral de 6 km reforçada amb malla, per tal d'aïllar la zona i bloquejar les entrades i sortides d'aigua i així poder salinitzar el medi aquàtic per a eliminar els capgrossos.

Les espècies invasores són la segona causa de pèrdua de biodiversitat al món: fan perillar, desplacen i, fins i tot, causen l'extinció de les espècies natives. També tenen impactes socioeconòmics i en la salut humana.



Font i video Parc Natural del Delta de l'Ebre

comparteix-ho