CAT | ES
Als estands de productes gastronòmics i artesans, s’hi sumen les curses de cavalls a l’hipòdrom del Pla de Roquillo,i l’oferta dels bars, tavernes, restaurants, pastisseries i comerç local
Etiquetes vida activa, turisme, turisme gastronomic, la senia, montsia, baix maestrat, terres ebre
Publicat el26/4/2024
Aquest 2024 la Sénia celebra la 20a edició de la Fira Gastronòmica. Vint anys d'un cap de setmana en què la gastronomia, la vida associativa, la conversa i la festa omplen els carrers del centre històric.
Enguany recupera l'atribut El gust de la memòria que portava els primers anys, perquè la cuina que caracteritza els pobles i les cases és fruit de les tradicions i la memòria i perquè volen posar en valor el ric entorn patrimonial de la vila. El carrer i la plaça Major, les restes de la murada de la vila closa medieval, l'església parroquial, els antics molins d'oli, els miradors que mostren la connexió amb el riu i les terres del Maestrat. Tots ells seran també protagonistes de la celebració.
Es vol reforçar la connexió amb el territori proper mitjançant la valorització de la marca Reserva de la Biosfera, que singularitza i explica les Terres de l'Ebre, i la vinculació al projecte Lligallos que recorda la importància dels antics camins ramaders que van ser raó del naixement del poble.
Els estands de productes gastronòmics i artesans, les tavernes de les entitats oferint productes del comerç local, les demostracions culinàries per cuiners de renom, els tallers de cuina, les visites, les exposicions i els espais de diversió omplen el recinte de la fira. S'hi sumen les curses de cavalls a l'hipòdrom del Pla de Roquillo, i l'oferta dels bars, restaurants i pastisseries. Les nits de divendres i dissabte els protagonistes són els espectacles nocturns dedicats especialment a la joventut, amb relació a la tradició de convertir l'any de la quintada en any de celebració. Un programa d'activitats i ofertes molt participat i treballat pensant en el gaudi de locals i visitants. Ajuntament, comerços i entitats es bolquen en tres dies de festa que celebra la primavera.
Dilluns, seguint una tradició de més de quaranta anys, se celebra Sant Gregori amb la diada del Recapte. És un dia que se centra en la menjada popular a l'espai del Parc Municipal. La diada recorda el vot que la vila va fer al sant, protector dels animals danyosos, arran de la plaga de llagosta que va assolar la comarca a la segona meitat del segle XVII. La promesa comportava repartir recapte entre els pobres i captaires el dia del sant. En relació a aquesta tradició, els productes estrella del dinar són dos grans protagonistes de la gastronomia local: el recapte i el pastisset. Cada any més de 600 persones s'apleguen per menjar, xerrar i fer festa en una de les celebracions més assenyalades del calendari local.
Podeu consultar el programa complet aquí.
Per: Redacció
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: