CAT | ES
A la guia Flos Olei 2020 a més de l’oli sevillenc de Soldebre, s’han inclòs dos olis monovarietals més de les Terres de l’Ebre, el Coll de l’Alba del Perelló i un Oleum Naturale de Rasquera
Etiquetes productes km0, oli oliva, DOP BaixEbre Montsia, OOVE, montsia, baix ebre, ribera ebre, terres ebre
Publicat el17/12/2019
La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l'equivalent en el món de l'oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d'Origen Protegida Baix Ebre i Montsià produït per la Cooperativa Soldebre SCCL. Si l'any passat li va tocar el torn al monovarietal Aureum Morrut, enguany s'ha incorporat l'oli d'oliva verge extra Aureum Sevillenc.
El gerent de la cooperativa, Pere Albacar, ha remarcat que “estem molt satisfets que per segon any un dels nostres olis haja aconseguit fer-se un lloc en aquesta guia, considerada la més important del nostre sector. Rebre un altre cop aquest reconeixement internacional vol dir que anem pel bon camí amb els nostres productes i de retruc i com ja vaig avançar amb el Morrut, aconseguim posar en el mapa dels olis internacionals els de les Terres de l'Ebre, la qual cosa pot ser una espenta en el comerç exterior».
Flos Olei és la primera i la més important guia internacional dedicada a les empreses que produeixen oli d'oliva extraverge de gamma alta i hi apareixen un total de 500 empreses de 53 països i dels cinc continents. També s'hi inclou una cartografia del sector de l'olivera a escala regional acompanyada d'informació històrica i cultural. La selecció la fa un panell de tast d'experts coordinats per Marco Oreggia, després d'analitzar més de 1.500 mostres d'oli. La puntuació rebuda per l'oli sevillenc ha estat de 82 punts, d'un total de 100.
Soldebre és el segon any que es presenta en aquest concurs, l'any passat ho va fer amb l'oli AUREUM Morrut, una varietat minoritària molt arrelada a les Terres de l'Ebre, i enguany ho ha fet amb l'oli AUREUM Sevillenc. L'extraverge sevillenc de Soldebre és un oli molt peculiar i característic, i podem dir que el més diferent a la gran majoria d'olis d'oliva, ja que presenta un nivell de fruitat molt suau, amb connotacions verd madures. En boca és clarament dolç i els nivells de picant i amarg són molt lleugers. En resum, podríem dir, que aquest oli en boca presenta una gran sensació de suavitat.
A la guia Flos Olei 2020 a més de l'oli sevillenc de la Cooperativa Soldebre SCCL, s'han inclòs dos olis monovarietals més de les Terres de l'Ebre, el Coll de l'Alba del Perelló i un Oleum Naturale de Rasquera.
Per: Redacció
Foto: Cedida
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: