Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Les Terres de l'Ebre participen en la Setmana Bio per l'alimentació ecològica amb una trentena d'activitats

En aquesta nova edició s’han programat visites guiades a finques i granges de pagesos i obradors ecològics, xerrades divulgatives i tècniques sobre la producció i alimentació ecològiques, propostes gastronòmiques i de restauració, i activitats infantils i esportives

Etiquetes   vida activa, setmana bio, terres ebre, agroalimentacio

Publicat el14/10/2024

Les Terres de l’Ebre participen en la Setmana Bio per l’alimentació ecològica amb una trentena d’activitats | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El passat dissabte va començar una nova edició de la Setmana Bio per l'alimentació ecològica, que s'allargarà fins al 20 d'octubre, i que comptarà amb una trentena d'activitats a les Terres de l'Ebre, promogudes pels agents del sector mateix. L'objectiu de la Setmana Bio, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració de l'Associació Vida Sana, és promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població catalana. També, i molt especialment, es vol donar a conèixer els mateixos actors del sector, ja que moltes de les activitats que apareixen en el programa i en què es pot participar durant aquests dies les han preparat i les ofereixen els pagesos i pageses i empreses alimentàries mateixes, així com totes aquelles entitats relacionades amb el sector, que aprofiten aquest esdeveniment per a explicar la seva feina entre la població.

El proper dia 19 d'octubre, a les 11:00 hores, en el marc d'aquest esdeveniment, s'ha programat per al públic i professionals interessats una visita guiada a la finca de cítrics ecològics Bio Varsella, on es podrà conèixer de prop el procés de cultiu. El director dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l'Ebre, Jesús Gómez, i els responsables de l'explotació participaran en la visita.

L'empresa Bio Varsella cultiva taronges, mandarines, i llimones amb certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Es tracta d'una empresa familiar situada a Bítem-Tortosa, a la comarca del Baix Ebre. La seva història es remunta a tres generacions enrere; les finques, inicialment d'oliveres, es van anar transformant al cultiu de cítrics de diferents varietats. L'any 2008 van decidir canviar el sistema productiu i passar a un cultiu ecològic, i incrementar així el seu compromís amb la sostenibilitat.

L'empresa és membre de la plataforma Crowdfarming, que permet als consumidors adoptar un arbre a un productor per a ajudar-lo a finançar el cultiu. A canvi, el consumidor rep a casa part de la collita de la temporada.


Com participar-hi?

La Setmana Bio, que enguany arriba a la dotzena edició, presenta un programa d'activitats amb xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, activitats per a descobrir la producció i alimentació ecològica tot fent esport, visites guiades a explotacions, i altres propostes adreçades a fer conèixer de primera mà a totes les persones interessades què és la producció i el producte ecològics, i quines són les seves particularitats i beneficis.

La Setmana Bio disposa d'una plataforma web, https://setmanabio.cat, on hi ha totes les activitats que s'hi organitzen i serveix per a inscriure's-hi o tenir la informació per a poder-hi assistir directament, segons sigui el cas. Hi ha activitats obertes en què no cal inscripció, altres en què cal inscriure's, algunes poden tenir cost, i també hi ha algunes activitats organitzades o promogudes des del Departament d'Agricultura.


Un aparador de la producció eco que es fa a casa nostra

La Setmana Bio es va organitzar per primer cop l'any 2012 per a dotar el sector ecològic d'una eina de promoció i amb l'objectiu de poder informar sobre les bondats i les virtuts d'aquest sistema de producció i promoure el consum dels productes ecològics. En la seva creació va participar-hi el sector mateix, reunit en una taula d'entitats promotores, amb la qual es va acordar quin seria el format d'aquest esdeveniment, la gestió i l'organització del qual assumeix el Departament.

Les actuacions que conformen el programa són proposades per tots aquells agents relacionats amb el sector ecològic que hi volen participar com a promotors, així com altres entitats i administracions, com ara consells esportius, biblioteques públiques, administracions locals, etcètera, sense els quals aquesta proposta no seria possible.



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó



Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho