CAT | ES
Aquest cap de setmana, el municipi calero ha celebrat una nova edició de la Diada de la Tonyina Roja
Etiquetes productes km0, tonyina roja, ametlla mar, baix ebre, terres ebre
Publicat el29/4/2019
S'han servit prop de 8.000 degutacions de tonyina roja
El parc del Bon Repòs ha estat l'escenari aquest cap de setmana d'una nova edició de la Diada de la Tonyina Roja. Dissabte la tarda, els visitants van poder degustar quatre varietats de tonyina roja en cru (maki, niguiri, sashimi i tàrtar) i diumenge, a aquests tastos es va afegir un dels ranxos més tradicionals dels pescadors, el romesco de tonyina. En total s'han servit prop de 8.000 degustacions acompanyades de 1.600 copes de vi de la DO Terra Alta.
La diada gastronòmica es va complementar amb una mostra de productors locals, servei de bar i actuacions musicals durant tot el cap de setmana. A més, dissabte al migida també es va fer la presentació del llibre «La cuina tradicional de la Cala», de Maria Teresa Nolla i Gabriel Comes, on s'inclouen una cinquantena de receptes tradicionals de la cuina de l'Ametlla de Mar.
Tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques i de la Ruta de la Tapa de la Tonyina roja
Catorze restaurants de la població marinera oferiran fins el 12 de maig menús gastronòmics on la tonyina roja serà la base dels seus plats. Algunes de les creacions dels xefs locals són una paella de tonyina roja amb maionesa de wasabi, unes tallarines de carabassó amb galta de tonyina al forn i ‘ajo blanco' o una ‘croquette' de tonyina i foie amb cruixent de pistatxo. Tots els menús són complets i estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per persona ronden entre els 30 i els 48 euros.
Disset bars seran els que participaran en la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Caragols de tonyina roja amb alvocat o escabetxina de tonyina són dues de les creacions que es podran degustar als establiments del municipi. Cadascuna de les tapes té un preu de 4 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. A més, omplint la butlleta amb cinc segells de bars diferents s'entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les 8es Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.
Tuna Tour
Les jornades coincideixen amb l'inici de temporada del TunaTour, una activitat en la que els visitants, a través d'una excursió en catamarà, poden nadar entre centenars de tonyines roges a les instal·lacions aqüícoles de l'empresa, situades a 2 milles i mitja de la costa de L'Ametlla de Mar. Amb aquesta, ja seran vuit les temporades que l'empresa ofereix aquesta iniciativa de turisme ecològic, sostenible i familiar, que pretén ser alhora un centre de comunicació per difondre la cultura de l'espècie i els valors de Balfegó entorn a ella.
b{*}b
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: