CAT | ES
La Fundació CRAM alliberarà aquest dijous 5 de juliol a la platja Pixavaques de l’Ametlla de Mar cinc tortugues marines un cop recuperades al centre
Etiquetes natura patrimoni, fauna marina, ametlla de mar
Publicat el4/7/2018
Demà dijous 5 de juliol, a la platja de Pixavaques de l'Ametlla de Mar, tindrà lloc l'activitat “Torna a casa 2018”, durant el qual s'alliberaran cinc tortugues marines, retornant-les així al seu hàbitat natural un cop recuperades al centre de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM).
A les 10 del matí es farà les acreditacions als xiquets i xiquetes d'entre 6 i 12 anys per a que puguin accedir a la zona central i a les 11 h està previst que s'alliberin les cinc tortugues. A partir de les 12 del migdia i fins a les 2 de la tarda hi haurà diferents activitats educatives relacionades amb la conservació del medi marí.
L'activitat és gratuïta i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.
Centre de recuperació capdavanter
La Fundació CRAM, a través d'un contracte amb la Generalitat de Catalunya, s'encarrega del rescat i la recuperació d'espècies marines amenaçades que arriben a la costa catalana. Per a això, disposa d'un centre de recuperació capdavanter, un vehicle de rescat i un equip tècnic humà disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, que permet mantenir un sistema de resposta immediata i permanent.
Centenars de cetacis, tortugues i aus marines apareixen al llarg de tot el litoral amb lesions severes o malalties, la majoria de les vegades causades per la interacció humana. Contaminació, abocaments tòxics, o captura accidental en les diferents arts de pesca, són algunes de les amenaces que posen en perill a aquests animals.
L'objectiu de CRAM és rescatar a aquests animals per recuperar-los i reintroduir-los en el seu hàbitat el més aviat possible. Les instal·lacions del Centre de Recuperació estan destinades a oferir una adequada assistència veterinària i a facilitar el maneig diari dels nostres pacients.
Per aconseguir una major immediatesa en els rescats i assistències, la Fundació CRAM disposa d'una xarxa de centenars de voluntaris formats distribuïts al llarg de la costa catalana. La seva funció és realitzar la primera assistència a l'animal mentre l'equip d'especialistes de CRAM es desplaça fins a la zona i col·laborar en tota l'assistència en platja.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: