CAT | ES
El diumenge 27 de febrer se celebrarà a Poble Nou del Delta «Lo Canicross», organitzat per Sport Salut i Paleodelta Runners d’Amposta. La cursa és la segona prova del recentment creat Circuit de Canicross de les Terres de l’Ebre. Entrevistem a Josep Roda, un dels responsables d’Sport Salut, per conèixer més detalls d’aquest esdeveniment esportiu.
Publicat el25/2/2016
El diumenge 27 de febrer se celebrarà a Poble Nou del Delta la primera edició de Lo Canicross, organitzat per Sport Salut i Paleodelta Runners d'Amposta. La cursa és la tercera prova del recentment creat Circuit de Canicross de les Terres de l'Ebre, que va arrencar el passat mes de gener amb el I Canicross de Tivenys.
El tret de sortida de Lo Canicross, del que de moment hi han inscrits 25 corredors, serà a les 10 del matí des de la plaça de l'església, amb un recorregut de 6'5 km en ple cor del Delta de l'Ebre.
Per conèixer una mica més d'aquest esdeveniment que acollirà el Poble Nou del Delta, entrevistem a Josep Roda, un dels responsables d'Sport Salut.
Primera edició de Lo Canicross, què us ha portat a organitzar aquesta cursa i perquè a Poble Nou del Delta?
Tant Paleodelta Runners com SportSalut ja hem organitzat diferents esdeveniments esportius. Fa dos anys ens vam endinsar en el món de les curses amb gossos amb el Canicross de l'Encanyissada, del que ja en portem organitzades dues edicions. Enguany, per primer cop, s'ha creat el Circuit de Canicross de les Terres de l'Ebre i al sorgir-nos l'oportunitat d'organitzar-ne un altre vam pensar de fer-lo al Poble Nou del Delta, un indret meravellós que recomanem que visiten als que encara no el coneguin per poder gaudir tant del nucli urbà com del magnífic paisatge que l'envolta i que justament aquesta setmana tot Catalunya l'ha pogut veure a través del programa El Foraster que condueix Quim Masferrer.
Organitzar qualsevol esdeveniment esportiu comporta haver de controlar molts aspectes, però com afecta en l'organització el fet que també hi siguin presents els gossos?
Des de fora pot semblar molt fàcil organitzar un canicrós o això ens pensàvem nosaltres quan vam organitzar el primer. Després la realitat et fa veure que no ho és gens de fàcil, ja que, a diferència de les curses on no participen animals, el reglament d'un canicross és molt més exigent i rigorós. Per exemple, la climatologia és un dels elements que condicionen la cursa, ja que a més de 22º C de temperatura els gossos no poden córrer. És indispensable la presència d'un veterinari que comprovi que l'animal tingui totes les vacunes al dia, estigui en perfectes condicions, ... i molts altres aspectes que cal tenir en compte perquè la cursa sigui tot un èxit.
Pel que fa a l'equip humà de l'organització, quanta gent hi està implicada en el vostre canicrós ?
Per les característiques del delta ja sabem que en el Canicross del Poble Nou no hi ha desnivell, però explica'ns quin serà el recorregut?
Avui es tanquen les incripcions, quina previsió de participació teniu?
Per acabar aquesta entrevista, què suposa per a Poble Nou del Delta la realització d'aquesta prova ?
Per a mi el Poble Nou és un dels millors indrets que tenim al territori. Com que majoritàriament solem visitar-lo a l'estiu, no és massa conegut a l'hivern. Pensem que el Canicross pot ajudar a donar-lo a conèixer en aquesta època de l'any en què tot sembla més tranquil i en la que ens mostra una imatge molt diferent de la resta de l'any, però sense deixar d'enamorar a aquells que el visiten. Una oportunitat de passejar pels seus carrers tranquils, degustar cuina tradicional del Delta als seus restaurants, meravellar-se amb els seus capvespres ...
Imatge del IX Canicross de Les II Torres celebrat a Campredó el passat 10 de gener
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: