CAT | ES
Serà aquest dissabte 16 de febrer i l’organitza l’Associació Pelagicus, Fundació Plegadis i Fundació Baleària
Etiquetes natura, ornitologia, sant carles de la rapita, parc natural delta ebre
Publicat el12/2/2019
Durant el curs, els assistents aconseguir nocions per identificar els ocells al camp de forma precisa. Foto: cedida
Tot està a punt ja a les instal·lacions de la Fundació Plegadis dins de l'incomparable marc del Delta del Ebre per acollir el proper 16 de febrer el 1er Curs d'identificació d'ocells marins que organitza l'Associació Pelagicus amb la col·laboració de la Fundació Plegadis i la Fundació Baleària. Durant tot el cap de setmana, els ocells marins hivernants de l'entorn del Delta de l'Ebre, les seves famílies i, en particular, les espècies de vertebrats marins amenaçades d'extinció que són presents a Catalunya seran protagonistes d'una acció formativa; destaca Sergi Sales, coordinador de projectes de la Fundació Plegadis; dirigida a “estudiants de Biologia i Ciències Ambientals interessats en la natura i el coneixement de la fauna i professionals del sector ambiental i turístic”, però oberta també “a públic en general amb ganes de conèixer la fauna marina”. El període d'inscripció encara és obert: “N'hi ha gent de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, però també tenim persones procedents de les Illes Balears i Castelló. El curs ha despertat molt d'interès. La xifra màxima de participants és de trenta i encara n'hi ha places”, explica Sergi Sales.
La jornada començarà a les 8.30 del matí, finalitzarà a les 19.00 i inclou sessions lectives que permetran els assistents aconseguir nocions per identificar els ocells al camp de forma precisa, reconèixer les famílies d'ocells marins de Catalunya, identificar i datar les espècies d'ocells marins hivernants presents al Principat i descobrir quins són els vertebrats marins –ocells, quelonis, taurons i cetacis- inclosos al catàleg d'espècies amenaçades d'extinció amb presència a Catalunya. Del programa, que inclou observacions a la badia dels Alfacs i l'hemidelta sud que es realitzaran amb l'ajuda de telescopis i binocles d'alta gamma, forma part també un dinar a Fundació Plegadis. Els ponents que impartiran el curs són el biòleg, ornitòleg i especialista en fauna litoral i marina Ricard Gutiérrez i l'ambientòloga i també especialista en fauna litoral i marina Emma Guinart.
Les inscripcions poden formalitzar-se al correu info@pelagicus.cat i el preu per persona queda en 69 euros que es converteixen en 59 euros si la persona inscrita acredita la seva condició d'estudiant o voluntari de la Fundació Plegadis. Existeix la possibilitat de realitzar una extensió del curs la qual inclou quatre hores d'observació d'ocells aquàtics i marins pel Delta de l'Ebre entre les 9.00 i les 13.00 del diumenge 17 amb allotjament a Apartaments Ornis.
La Fundació Plegadis va néixer l'any 2017 i disposa d'un centre d'educació ambiental multidisciplinari ubicat a la plana deltaica de l'Ebre on desenvolupa activitats per fomentar actituds responsables amb la preservació de la biodiversitat i el foment del turisme ornitològic. “Per nosaltres, poder col·laborar amb entitats com Pelagicus en activitats com la que s'ha programat per aquest mes de febrer és tot un orgull”, explica Sergi Sales.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: